Comunicació

Diego Mariño

Fundador de Ducksboard

“Busquem gent experta en el màrqueting en línia”

A Catalunya encara s'ha d'evangelitzar
el mercat tecnològic
En plena crisi heu arribat a més de 10.000 usuaris en sis mesos; com s'aconsegueix això?
A poc a poc i amb molt d'esforç. Vam començar aquesta aventura ara farà just un any, i hi hem dedicat moltes hores i molta dedicació cada dia.
Com explicaríem d'una manera planera i senzilla què és Ducksboard?
És una eina que permet a moltes empreses fer seguiment en temps real i en una sola pantalla dels principals indicadors que interactuen amb l'empresa.
I d'on parteix la idea?
Aquesta és la segona empresa que creo i amb la primera, Abiquo, sempre detectava que em faltava informació a l'abast sobre la meva companyia. Si volia consultar què piulaven i comentaven els clients sobre nosaltres havia d'obrir diverses pestanyes d'un navegador; era poc pràctic i perdia temps. Per això vaig crear Ducksboard, per accedir fàcilment a les meves dades empresarials i controlar els moviments constants que es generen a les xarxes socials i que parlen sobre la meva empresa.
Quins avantatges té Ducksboard?
Poder tenir tota la informació de la teva empresa en temps real. La immediatesa és una de les nostres virtuts. Si per exemple la teva marca està a Twitter, a Facebook i a Foursquare, amb Ducksboard podràs tenir controlades totes aquestes xarxes socials en una sola pantalla. Avui dia, obrir diverses pestanyes amb les xarxes per una banda i informacions de l'empresa per una altra dificulta molt la feina. Nosaltres ho unifiquem i alhora guardem aquesta informació per si en un futur la vols consultar. Et mostrem les mètriques més rellevants de cada font de dades i l'actualitzem en temps real amb un disseny senzill i accessible en línia.
Quin cost té i com s'instal·la?
Oferim plans mensuals; el més barat surt a uns 7 euros i el més complet, a uns 90. Pel que fa a la instal·lació, no hi ha cap problema perquè amb qualsevol navegador s'hi pot accedir fàcilment, és com una aplicació més.
Quines són les empreses que més us utilitzen?
La majoria són pimes americanes. Tenim clients arreu, a més de 70 països, des de les illes Maurici fins a Armènia.
A les empreses catalanes els costa més?
Sí, a Catalunya encara s'ha d'evangelitzar el mercat per poder oferir aplicacions tecnològiques com aquesta, però anem a bon ritme. Crec que en poc temps els podrem atrapar.
Però anem endarrerits...
Sí, és clar! Encara hi ha moltes empreses que en temes tecnològics funcionen a un ritme lent, per por. Hi ha botigues o marques modestes que no aposten encara per les xarxes socials o per vendre mitjançant correu electrònic. Activitats que són molt habituals als EUA encara no ho són aquí, però avancem ràpidament.
A Ducksboard busqueu treballadors?
Sí, actualment només en som set a l'equip! El que principalment busquem ara és gent amb experiència amb màrqueting en línia, community managers o un digital manager, gent per gestionar campanyes de Google, de conversió. Volem créixer per la part comercial. De fet, tothom que s'ajusti a aquests paràmetres ens pot enviar un correu amb el seu currículum a [email protected]
Vas fundar la teva primera empresa, Abiquo, el 2006 i en només quatre anys vas aconseguir un finançament de més de 10 milions d'euros; com ho vas aconseguir?
Amb esforç i passió, és la base; per això avui la companyia és una multinacional amb seu a Anglaterra i els Estats Units, i oficines a Àsia i Austràlia.
Tu has apostat per crear start-ups, un camí emergent però complicat...
Sí, i segur que hi vam apostar perquè sortíem de la facultat amb il·lusió, érem joves i no veiem les dificultats. Hi has de dedicar moltes hores i creure que el que fas funcionarà; si no, acabaràs fracassant.

a la vida real

Diego Mariño és un dels fundadors de Ducksboard, una start-up instal·lada a Catalunya que agrupa en un mateix monitor totes les dades necessàries per a un bon control en línia de les nostres activitats empresarials. Per tant, amb una sola pantalla controlem les nostres accions, les piulades del Twitter, els últims followers, les interaccions que fan els clients al nostre Facebook...

De la digit@l...

# Twitter:

@diegomarino

@ducksboard

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.