Comunicació

TV3 haurà d'esperar

Acció Cultural ajorna la reobertura dels repetidors perquè confia en un pròxim acord de reciprocitat entre els governs català i valencià

Els repetidors d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) no redistribuiran el senyal de TV3 al territori valencià en les pròximes setmanes. La junta directiva, en una reunió extraordinària, va decidir ajornar la reobertura i donar un vot de confiança a la via de diàleg oberta pels governs català i valencià per arribar a un acord de reciprocitat de les emissions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Ràdio Televisió Valenciana.

“És moment d'actuar com un element que facilite el diàleg i, per tant, manifestem el nostre suport a l'acord de reciprocitat”, va explicar el secretari d'ACPV, Toni Gisbert. L'entitat va expressar “el seu desig” perquè les negociacions tinguen un resultat “positiu” de manera que quede definitivament garantida la reciprocitat. Gisbert va subratllar que l'objectiu de l'entitat sempre ha estat aconseguir la reciprocitat entre els dos territoris. Altres fonts d'Acció Cultural consultades per aquest diari van coincidir en aquest argument, ja que consideren que és la solució “més estable, la que no permet cap escletxa”. Les mateixes fonts recorden que amb aquesta finalitat es va presentar la iniciativa legislativa popular TV Sense Fronteres, que va ser tombada al Congrés dels Diputats pel PP el passat 11 de setembre.

‘Sine die'?

Això no obstant, ACPV no esperarà eternament la resolució política del conflicte. Cal recordar que fa una setmana es feia pública l'enquesta entre els socis de l'entitat, que amb un 90% dels vots van avalar la decisió de la direcció d'optar pel restabliment del senyal. “Confiem que siga efectiu en un marge raonable de temps”, va explicar Gisbert respecte a l'acord, però sense concretar cap termini. Altres fonts van precisar que el temps d'espera se situaria entre un mes i tres mesos. En cas contrari “es consideraria la reobertura dels repetidors atenent la voluntat expressada pels socis i la recent sentència del Tribunal Suprem”, adverteix ACPV en el comunicat oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.