Salut

salut

El futur de l'associació gironina antisida, en risc per manca de pressupost

L'Associació Comunitària Anti-Sida (ACAS) ja hagut de tancar la delegació d'Olot per l'endarreriment en el cobrament dels ajuts de la Generalitat

L'Associació Comunitària Anti-Sida de Girona (ACAS) –l'única associació de les comarques gironines que treballa en l'àmbit de la prevenció de la malaltia i fa, gratuïtament i anònimament, proves ràpides per detectar la infecció–, va viure ahir la commemoració del 30è aniversari de la lluita contra la sida enmig d'un ambient força enrarit. I és que aquesta associació, que es manté bàsicament per mitjà de les subvencions públiques, té problemes per cobrar els ajuts que en el seu moment va aprovar la Generalitat per aquest any i a més no aconsegueix la concessió d'un crèdit per part de cap entitat bancària. Els retards en el pagament de les subvencions ja han obligat l'associació a tancar la delegació que l'entitat té a Olot i a suprimir el servei d'atenció psicològica de la delegació de Sant Feliu de Guíxols, segons va explicar ahir Anna Lara, de l'ACAS Girona.

En el cas de la delegació d'Olot, un tècnic de Girona es desplaça els divendres fins a la capital de la Garrotxa per atendre els usuaris. L'associació tampoc no té gens clar què passarà el 2012, però té clar que aquest ritme és insostenible i que, si no es troba una solució, l'ACAS, que es va crear el 1990, haurà de tancar portes després de vint anys d'activitat. “Ens sabria molt de greu arribar a la situació d'haver de tancar, per tota la feina que portem feta i perquè seria fer un pas enrere en matèria de prevenció, sobretot entre els joves”, va dir Lara.

LA XIFRA

200
proves
ràpides l'any, per saber si una persona està infectada amb el VIH. És l'única associació que ho fa.

LA DATA

1990
Any
en què es va crear l'ACAS, l'única associació d'aquestes característiques a la demarcació de Girona.

Lectura del manifest, llaços i espelmes

A pesar de la situació econòmica que travessa l'ACAS, l'entitat no va deixar d'organitzar, per ahir, en solitari o conjuntament amb altres entitats i institucions, actes commemoratius, arreu de la demarcació, dels 30 anys de lluita contra la sida. A Girona, es va fer un acte central a la plaça del Vi. I a Figueres, es va llegir el manifest davant de l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.