Salut

Curs de laparoscòpia en directe, a Clínica Girona

Una vuitantena d'especialistes provinents de diferents punts de la geografia espanyola van participar dissabte en el curs de laparoscòpia en directe i en tres dimensions (3D) que es va fer a la Clínica Girona. Els assistents van poder seguir en directe, per circuit tancat de televisió, les diverses sessions de cirurgia que es van fer a les sales d'operacions de la clínica. El curs va estar coordinat pels doctors Ernest Martínez i Joan Ignasi Mora, de l'equip d'urologia de la Clínica Girona, juntament amb el doctor Antonio Rosales, cap clínic del servei d'urologia de la Fundació Puigvert de Barcelona, que col·labora amb l'Institut d'Urologia de Girona en les cirurgies laparoscòpiques complexes des de l'any 2011.

La jornada de formació va tenir la participació del doctor Richard Gaston, considerat un dels millors especialistes en cirurgia laparoscòpica.

L'objectiu principal de la trobada va ser, segons ha explicat el doctor Martínez, “l'aprenentatge de la laparoscòpia factible en clíniques o hospitals fora dels serveis hospitalaris públics” i va ser una mena de tutorial en què es van explicar els avantatges de la tècnica laparoscòpica respecte de la cirurgia oberta convencional.

Aquest és el segon curs d'aquestes característiques que se celebra aquest any a la Clínica Girona. El primer va tenir lloc el mes de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia