Educació

El PP aprova en solitari la llei d'autoritat del professorat

L'oposició qualifica la nova llei de “paper mullat” i la rebutja per “inútil”

El ple de les Corts ha aprovat aquesta vesprada, amb els únics vots a favor del PP, l'abstenció del PSPV i el vot en contra de Compromís i Esquerra Unida, la llei que teòricament ha de servir per a reforçar l'autoritat docent.

La nova norma reconeix als docents de l'ensenyament públic del País Valencià el caràcter d'autoritat pública, cosa que els garanteix la protecció reconeguda per l'ordenament jurídic. També dota els docents de la presumpció de veracitat i regula la responsabilitat i l'obligació de reparar els danys que els alumnes puguen ocasionar als membres de la comunitat educativa, als centres o al material escolar.

Segons l'oposició, però, la norma és “paper mullat” i “no serveix” per a solucionar els problemes reals dels docents. Sobre la qüestió, han detallat que la norma no augmenta les penes per agressió, que no resol la defensa jurídica del professorat dels centres privats, i que naix sense un diagnòstic sobre el clima escolar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.