Educació

barcelonès

Albiol ajorna els llibres gratuïts a Badalona

El batlle incompleix la promesa electoral de garantir-los per aquest curs

Ara assegura que ho farà per al proper

Finalment, i com moltes famílies de Badalona temien, enguany no hi haurà llibres de text gratuïts per als 22.000 alumnes de primària i secundària, tant de centres públics com concertats, que hi ha a la ciutat. I és que ahir el nou alcalde badaloní, Xavier Garcia Albiol (PP), va acabar donant la raó a aquells que tenien seriosos dubtes que pogués fer realitat aquesta mesura, anunciada pel líder popular badaloní fa temps però de forma insistent a pocs mesos de les eleccions municipals del passat 22 de maig. Ahir –al programa El dia a la COM de COM Ràdio i al·ludit sobre la notícia publicada ahir per aquest diari, en què es parlava de la incredulitat amb què moltes famílies s'havien pres aquesta promesa a pocs dies de l'inici de les classes– el batlle va descartar que pugui acomplir-la per aquest curs, tal com havia dit al febrer passat. “Estem treballant amb el pressupost del 2011, que no preveu cap partida per a aquest concepte perquè l'equip de govern que ho va fer [PSC, CiU i ERC] no ho considerava una prioritat”, va excusar-se ahir Albiol. “Ara bé, el primer pressupost que el meu govern elabori i aprovi, que serà el del proper any, sí que preveurà recursos per a aquesta mesura, que no és tant una promesa com sí una necessitat social que evidentment compliré”, va afegir per explicar que la gratuïtat d'aquest material escolar no arribarà fins al curs 2012-2013.

L'ajornament d'aquesta decisió –similar a la que fa uns anys va anunciar a so de bombo i platerets l'exalcalde de la ciutat veïna de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz (PSC)– arriba ara malgrat que, al juliol, ja com a alcalde i en anunciar el nou cartipàs i la nova organització municipal, Albiol va presumir que amb ella aconseguiria reduir uns 2 milions d'euros la despesa en el nombre i en el sou de càrrecs de confiança. Un estalvi que segons Garcia Albiol s'havia de dedicar a polítiques socials com aquesta, el cost de la qual està xifrat en 2,5 milions d'euros. Llavors, però, el batlle ja no va concretar si la gratuïtat es faria efectiva ara o si s'aplicaria de manera retroactiva en cas que es concretés amb el curs començat.

LA XIFRA

2,5
milions d'euros
és el cost de donar llibres de text gratuïts als 22.000 alumnes de primària i secundària de Badalona
Al pressupost d'ara no hi ha diners per a llibres. Al de l'any que ve, que ja farà el meu govern, sí
Xavier Garcia Albiol
alcalde de badalona
La mesura no és tant una promesa electoral com sí una necessitat social que, segur, satisfaré
Xavier Garcia Albiol
Alcalde de badalona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.