Educació

educació

Nou programa de La Caixa per complementar la formació dels alumnes

El director d'Educació a Girona, Albert Bayot, diu que els recursos que ofereix l'entitat no serien, en aquests moments, assumibles pel Departament

L'obra social La Caixa va presentar ahir a Girona la seva nova aposta educativa batejada amb el nom d'Educaixa que pretén complementar l'educació que els alumnes d'entre 3 i 18 anys reben als centres educatius. Es tracta de diferents de recursos pedagògics de temàtica social, cultural, científica i mediambiental als quals el professorat pot accedir, en la seva major part, via on line a través de la pàgina web www.educaixa.com. D'entre aquests recursos, destaca el Kitcaixa Valors, unes caixes pensades per utilitzar dins de l'aula com una eina per reforçar els valors ètics i de convivència. Els centres podran trobar els Kitscaixa Valors en el centres de recursos pedagògics de referència. I també s'ha confeccionat un petit planetari mòbil preparat per impartir, a través de projeccions, continguts d'astronomia i biologia, segons la demanda. El planetari és una cúpula inflable de cinc metres de diàmetre i altura amb una capacitat per a una vintena de persones.

El director d'Educació a Girona, Albert Bayot, va subratllar, en l'acte de presentació, que els recursos que proporciona La Caixa a través de la seva obra social serien, en aquests moments de crisi econòmica, del tot inassumibles per part del departament i des d'aquest punt de vista va agrair que aquesta entitat bancària destini una part dels seus guanys a invertir-los en educació.

La sotsdirectora de l'àrea d'acció educativa de la Fundació La Caixa, Patricia Alcocen, va manifestar que, enmig d'un context complicat, Educaixa vol facilitar l'accés a educatiu a les noves generacions i contribuir al progrés social. Va destacar que el nou programa és fruit de l'experiència que des de fa més de 35 anys La Caixa té amb el món educatiu. I és que, actualment, 26.000 alumnes de les comarques gironines participen durant el curs en les activitats educatives que ofereix l'obra social d'aquesta entitat bancària. També van assistir a l'acte de presentació la delegada general de La Caixa a Girona, Maria Alsina; la directora de Caixafòrum Girona, Rosa Gil i la regidora d'Ensenyament a Girona, Isabel Muradàs i el director de l'escola Migdia.

LA XIFRA

26.000
escolars
gironins participen durant el curs en les activitats educatives que ofereix l'obra social La Caixa.

LA FRASE

En un context complicat, l'educació és essencial per garantir el progrés social
Patricia Alcocen
Sotsdirectora de l'àrea d'acció educativa de la fundació

Dos tallers en viu i en directe

La presentació d'aquesta proposta educativa es va fer a l'escola Migdia de Girona amb la presència d'una cinquantena d'alumnes de 6è de primària que van participar en dos dels tallers que es poden organitzar a partir dels recursos que ofereix La Caixa. Els dos tallers van estar dirigits per monitors. En un d'ells es van tractar els valors de la solidaritat i en l'altre es va dur a terme un experiment científic per tal de conèixer, i fins i tot visualitzat, molècules d'ADN. Aquest segon, fet amb estris senzills i a l'abast dels nens, va atraure especialment l'atenció. També van poder visitar el planetari mòbil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.