Educació

Èxit d'assistència a la sessió “Què fem amb la llengua en l'ensenyament?”

Destacats professors universitaris han testat el vigor del català en els processos de l'aprenentatge de la llengua

La jornada, que va cobrir totes les places d'assistència, s'adreçava al professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat que imparteix matèries en valencià en qualsevol assignatura i pretén oferir instruments pràctics de suport en els dos sentits que més solen preocupar els docents. D'una banda, tècniques i habilitats assertives i comunicatives, tan importants per a transmetre els continguts com els continguts mateixos. De l'altra, el bagatge lingüístic fonamental que assegura la qualitat lingüística d'una manera pràctica i centrada en les solucions.

En la Jornada han participat destacats professors universitaris i cal destacar la intervenció de Ferran Suay, professor de Psicobiologia de la UV qui va trobar la Jornada «molt dinàmica, amb forta participació dels assistents». En paraules de Suay, a la Jornada «s'hi van tractar temes que captaren l'atenció dels participants perquè formaven part de les seues necessitats quotidianes com a docents de diverses matèries». Seguidament, Enric Ramiro, professor de Valencià a l'IES Guadassuar, va dur a terme la ponència “Quan la Sin-ta-xi no és un mot oriental: una visió educativa optimista”. A continuació, va tindre lloc la ponència “Per fi, una gramàtica sense gramàtica: la Gramàtica zero”, a càrrec de Francesc Esteve, cap de l'Àrea de Terminologia i Llenguatge Científic a la UV.

Per la seua banda, el professor Ramiro es va sorprendre per l'èxit d'assistència i va trobar molt positiu el conjunt d'intervencions en quant a qualitat i quantitat, doncs «van deixar el sostre molt alt». Al seu torn, Peretó va considerar que «el més remarcable d'aquesta activitat és que ofereix una oportunitat de trobada a més d'un bon nombre de professors que ensenyen en valencià (no sols de Valencià), que poden compartir experiències i aprendre noves maneres positives d'incrementar l'ús del valencià, més enllà de l'àmbit escolar». La Jornada ha estat organitzada per la Delegació del Rector per a la Incorporació a la Universitat (Universitat de València), el Servei de Política Lingüística (UV), l'Institut d'Estudis Catalans, la Unitat de Cultura Científica – Càtedra de Divulgació de la Ciència (UV), la Xarxa Vives d'Universitats i Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.