Educació

EDUCACIÓ

Neix el consell assessor per ajudar la UdG a projectar-se

El consell de govern aprova demà la creació de l'òrgan extern que reunirà els exrectors i actuarà a petició de Geli

La vicerectora Susanna Oromí diu que cap dels membres cobrarà res

La Universitat de Girona (UdG) tindrà, a partir de demà i si no hi ha sorpreses, un nou òrgan en la seva amplíssima i complexa estructura: el consell assessor. Aquest òrgan inclourà membres de l'actual consell de govern i també els exrectors (Josep Maria Nadal i Joan Batlle) i antics estudiants de la institució. “No està pensat que cap membre del consell cobri res de res”, diu la vicerectora de desplegament normatiu de la UdG, Susanna Oromí.

Oromí explica que el naixement del consell assessor és la materialització d'un anterior acord de claustre. Segons Oromí, es reunirà un mínim d'un cop a l'any i actuarà a petició de la rectora o bé del consell de govern, assenyala. Algunes de les atribucions de la nova entitat podrien interferir en el radi d'acció del consell social de la mateixa UdG, però Oromí afirma que no hi haurà cap problema.

En les competències del nou consell hi haurà el debat sobre aspectes de recerca, política acadèmica, governança, finançament i projecció internacional, entre d'altres. A més, el consell, que podria tenir una trentena de membres, podrà emetre informes si li ho demana el rectorat o bé constituir comissions de treball per redactar informes.

Motiu de negociació

La setmana passada, en les negociacions amb els estudiants perquè marxessin del rectorat, el rectorat de la UdG va posar sobre la taula la retirada de la creació del consell assessor de l'ordre del dia del consell de govern de demà. Al final no hi va haver acord i demà l'aprovació per majoria simple és suficient perquè el consell comenci a caminar.

En aquest nou òrgan hi haurà la rectora, el secretari general (Carles Abellà), el president del Consell Social (Albert Bou), els exrectors i els expresidents del Consell Social, antics professors de la UdG i d'altres universitats (fins a un màxim de deu) i “persones rellevants en la societat fins a un nombre màxim de deu, entre els quals hi hagi antics estudiants de la Universitat de Girona”, segons està inclòs en l'article 2 del reglament del nou consell.

LA FRASE

El consell donarà assessorament científic i internacional. Cap dels membres cobrarà
Susanna Oromí
VICERECTORA DE DESPLEGAMENT NORMATIU DE LA uDg

LA XIFRA

20
membres,
com a màxim, entre professors i “persones rellevants de la societat”, participaran en el consell assessor.

“Passadís de la vergonya” cap al rectorat

El dia després del desallotjament del rectorat, una vintena d'estudiants van rebre els càrrecs de govern del rectorat amb un passadís. Els alumnes el van batejar com a “passadís de la vergonya” perquè, segons van explicar, volien comprovar si els dirigents de la UdG podien entrar ahir “amb el cap ben alt” després que els Mossos els fessin fora del rectorat dilluns a la matinada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.