Educació

Ensenyament

El curs que ve començarà amb 368 docents menys

Els sindicats, que han fet aquests càlculs per la falta de dades proporcionades per Ensenyament, adverteixen que la retallada d'un 5% de la plantilla impedirà lluitar contra el fracàs escolar

Els sindicats que formen part de la junta de personal docent de les comarques gironines van denunciar ahir que, d'acord amb els seus càlculs, per al curs que ve hi haurà, als centres públics, una retallada de 368 professors interins i substituts respecte de la plantilla que hi ha hagut en el curs que ha finalitzat, un nombre que representa una disminució d'un 5% dels efectius. La retallada més important es produirà a les escoles, amb 255 mestres menys, mentre que als instituts la disminució de contractació afectarà 96 professionals. Els sindicats han fet aquestes estimacions tenint en compte que per al curs que ve es preveu una reducció d'uns 200 infants de P3 i un augment de 400 alumnes de primer d'ESO. A aquesta pèrdua de personal s'hi ha d'afegir la de disset persones que el curs 2011/12 van treballar en diferents serveis educatius. Així, els representants sindicals d'USTEC, CCOO i ASPEPC van advertir ahir que aquesta retallada de les plantilles dels centres afectarà la qualitat de l'ensenyament públic i de cap manera ajudarà a lluitar contra el fracàs escolar. Xavier Díez, de la USTEC, sindicat majoritari, va lamentar que el pes de les retallades recaigui sobre els recursos destinats a atendre la diversitat, com ara les aules d'acollida per a la població immigrant, “i no pas en els concerts de les escoles d'elit”. “És una retallada socialment discriminatòria”, va afirmar.

Lluís Sobrino, de l'ASPEPC, va dir que aquesta reducció de plantilla neutralitza algunes de les mesures positives que s'han previst per al curs que ve, com ara l'aplicació de la jornada intensiva en la major part dels instituts gironins.

LA FRASE

Les retallades afectaran els estrats més desfavorits i no pas els concerts de les escoles d'elit
Xavier Díez
representant del sindicat ustec

Un inici de curs fora de la “normalitat”

Per al dia 30 d'agost, dia en què està previst el nomenament de les mitges jornades, s'ha convocat una protesta en contra de la retallada de plantilla per al curs que ve. I els representants sindicals van avisar ahir que l'inici del curs 2012/2013 serà de tot menys normal. Així, volen fer una crida a tot el professorat perquè els primers dies de curs els dediquin a explicar als alumnes la situació en què han de treballar, i no a fer les presentacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.