Educació

universitat

Crèdits de grau amb els cursos d'estiu de la UdG

Facultats reconeixen activitats de juliol com a part del temari de l'estudi

Facultats de la Universitat de Girona (UdG) admeten per primer cop que la participació en un curs d'estiu d'aquest any formi part del temari del títol de grau. El coordinador dels cursos d'estiu de la UdG, Carles Malaret, ha explicat que en els centres de Lletres i d'Infermeria, entre d'altres, participar en un curs d'estiu que ofereix la Fundació de la UdG dóna dret a mig crèdit o a un crèdit de grau.

Les juntes de govern de les dues facultats han acceptat que els seus estudiants puguin sumar crèdits a l'estiu. Per exemple, un estudiant d'infermeria n'acumularà 0,5 si fa un dels quatre cursos que ha ofert la Fundació de la UdG en l'àmbit de salut. Un estudiant de la facultat de Lletres acumularà un crèdit si completa el curs Introducció al Budisme, que ha tingut 31 inscrits.

La Xarxa Vives d'Universitats, que reuneix els centres d'àmbit català, va proposar que els cursos d'estiu poguessin ser acceptats com a crèdits de lliure elecció de grau, com ja passava amb activitats de cooperació o activitats de caràcter esportiu. S'ha de tenir en compte que els cursos de juliol a la UdG tenen entre quinze i seixanta hores. Un grau complet, de quatre anys, està format per 240 crèdits.

561 inscrits

Pendent que comencin els dos últims cursos (el d'Arquitectura i Paisatge a Olot i el de salut pública a Sant Feliu de Guíxols), la UdG ha tingut 561 inscrits en els 25 cursos programats, després que se n'haguessin anul·lat deu.

El curs de cuina medieval en línia, dirigit pel professor Xavier Renedo, ha estat el que ha tingut més participants (68). Hi ha col·laborat el sommelier de Can Roca Josep Roca, que ha fet un aiguardent medieval amb espècies d'alta graduació. Tres dels cursos han estat en línia, com ara el de Límits i virtuts, que duu onze edicions. El més antic és el de Criptografia, que va arrencar el 1999.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.