Educació

La Universitat d'Alacant amplia l'oferta de classes i assignatures en valencià

Els estudiants podran matricular-se en 194 assignatures de 23 graus

Subratlla que la capacitació lingüística augmenta les possibilitats d'inserció laboral

Ha obert una convocatòria d'ajudes per a l'elaboració de materials docents en la llengua pròpia

La Universitat d'Alacant amplia la seua oferta de docència en idiomes en una clara aposta per la formació multilingüe dels seus estudiants. Concretament per al pròxim curs acadèmic 2013-2014, els estudiants que es matriculen en la UA tindran l'opció de fer-ho en 194 assignatures oferides en 23 titulacions de grau, que seran impartides també en valencià. El termini de matrícula s'obri el dimecres 24 de juliol.

Aquesta opció d'estudi aporta un plus a la formació dels estudiants que opten per aquesta, ja que, a més de l'aprenentatge dels continguts concrets de les assignatures, podran adquirir competències lingüístiques en valencià oral i escrit. La Universitat d'Alacant considera que “rebre docència en valencià és la millor forma d'aconseguir un domini suficient de la llengua, de manera que permeta exercir una professió amb una bona qualificació lingüística”. Des de la UA se subratlla que aquesta capacitació lingüística augmenta les possibilitats d'inserció laboral, no solament en l'administració pública, sinó també en sectors empresarials d'àmbit privat de tot el sistema lingüístic.

Material docent

Amb aquest objectiu, la UA ha consolidat diversos grups en valencià en titulacions de grau com ADE, Dret, Turisme, Infermeria o diverses enginyeries. Destaca com a novetat un augment significatiu de grups de valencià en el grau de Publicitat i Relacions Públiques. Per aquest motiu, i com a aposta estratègica, la UA ha engegat una convocatòria d'ajudes per a l'elaboració de materials docents en valencià.

A més d'aquesta opció formativa, la Universitat d'Alacant ofereix cursos de valencià organitzats pel servei de política lingüística, realització d'estudis en universitats de l'àmbit lingüístic català, manté el Centre d'Autoaprenentatge situat en la planta baixa de la Biblioteca General, així com grups de conversa i voluntariat per al valencià. Tot aquest ventall es completa amb una àmplia oferta cultural en valencià que inclou tallers, concerts, teatre, cinema, cursos, etc., organitzats pel Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.