Educació

73.000 nens comencen avui el curs

Els escolars d'infantil i primària són els primers d'entrar a les aules

A partir de demà s'incorporen la resta d'estudiants

El Sobrequés de Girona arrencarà uns dies més tard, el dia 16

Un total de 72.994 alumnes d'infantil i primària comencen avui les classes a les comarques gironines. Es tracta de 1.074 escolars més que el curs passat. I demà, 29.803 estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà estan convocats a assistir a les presentacions de curs. Els darrers a incorporar-se al nou curs –el dia 19– seran els 3.269 joves que faran cicles formatius de grau superior. Es tracta d'un global de 118.994 alumnes, 1.138 més que el curs passat que seran atesos per una plantilla de 7.753 professors, 4.470 d'infantil i primària i 3.283 de secundària. Un nombre de professors que supera de només 26 el del curs passat i que dóna idea de la consolidació de les retallades en l'ensenyament públic.

D'acord amb les previsions d'Ensenyament, tots els alumnes iniciaran puntualment les classes a excepció dels matriculats a l'institut Santiago Sobrequés de Girona. Les obres d'ampliació que s'han dut a terme en aquest centre –per valor de 3,6 milions d'euros– han portat a pactar l'endarreriment de l'obertura de portes fins al dia 16.

Amb el nou curs es posaran en marxa tres escoles noves –Pericot de Girona, la Bòbila de les Preses i Vilar-romà de Palamós– i les ampliacions de l'escola Salvador Espriu de Vidreres i del Sobrequés. Ensenyament ha invertit 14,8 milions d'euros en l'execució d'aquestes construccions.

Contràriament al que estava previst, l'única escola de nova construcció que no es podrà posar en marxa serà la de Fontcoberta. Les obres van quedar paralitzades a causa de la suspensió de pagaments de l'empresa adjudicatària, i alumnes i mestres tornaran a ocupar els antics espais.

14,8
milions
d'euros és el cost que han tingut les grans obres en centres que s'han fet amb vista al nou curs que arrenca avui.
19
mòduls
prefabricats s'han instal·lat a diferents indrets de la demarcació. Vint-i-set centres funcionen només amb aquestes estructures.
9
cicles
de formació dual permetran als joves fer pràctiques en empreses.
118.994
estudiants
que tindrà el nou curs comptant els diferents nivells educatius, dins del sector públic; hi ha 1.138 estudiants més que en l'últim.
16.197
alumnes
que cursaran estudis postobligatoris a les comarques gironines. 7.894 han optat pel batxillerat i la resta, per la formació professional.
7.753
docents
seran els que treballaran aquest curs a les escoles i instituts de titularitat pública. Són 26 més que el curs anterior.

Més de 8.000 estudiants d'FP

N.A

El nombre d'alumnes que faran cicles formatius de grau mitjà i superior a les comarques gironines sumen 8.303, un nombre superior als 7.894 que cursaran el batxillerat. Aquest augment és valorat positivament pels responsables d'Ensenyament, perquè s'acosten als valors que marquen els estàndards europeus. El director d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, considera que aquest increment també ha estat possible gràcies a la priorització de l'augment de cicles formatius a totes les comarques, i en especial a l'Alt Empordà, que era la comarca amb menys oferta. Tot l'ensenyament postobligatori registra, però, un increment del nombre d'alumnes respecte del curs passat: en els cicles de grau superior és d'un 4%; en el batxillerat, d'un 3%, i en els cicles de grau mitjà, d'un 2%.

D'altra banda, Ensenyament ha posat en funcionament una aplicació que permet orientar directament els alumnes que no han obtingut plaça a l'opció de cicle formatiu que havien demanat, informant-los sobre les places lliures en els diferents centres de les comarques gironines, fet que afavoreix la seva matriculació als cicles.

De l'FP, destaca el creixement de l'oferta en modalitat dual, la qual permet als alumnes fer pràctiques en empreses. S'impartiran nou cicles d'FP dual en vuit centres. Darrere d'aquesta oferta hi ha 35 empreses o entitats que hi col·laboren. D'entre l'oferta en modalitat dual hi ha cicles que s'inicien per primera vegada a les comarques gironines com és el cas del d'olis d'oliva i vins, el d'impressió gràfica i el d'elaboració de productes alimentaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.