Educació

Beques Jaume Casademont per a quinze projectes educatius i socials

Marc Gasol va ser el convidat estel·lar de l'acte de lliurament dels guardons, que es va celebrar anit

Es van presentar més d'un centenar de propostes

Un total de quinze projectes educatius i socials s'han emportat aquest any les beques Jaume Casademont que atorga la Fundació Jaume Casademont i que sumen un import global de prop de 40.000 euros. En aquesta setena edició, van participar-hi un centenar de projectes, que, segons va destacar el jurat, se superen any rere any en qualitat i innovació. Les beques es van lliurar ahir en un acte que es va celebrar a l'Auditori de Girona i que va tenir com a estrella convidada el jugador de bàsquet Marc Gasol, que va fer de padrí dels guardonats. Prop de 300 persones van seguir l'esdeveniment, que va ser conduït per l'escriptor Josep Maria Fonalleras.

Per categories, les beques Educar Menjant van recaure en sis projectes que promocionen els hàbits alimentaris entre els joves. Les propostes guanyadores van ser: Un pati saludable, de l'escola Finestres de Mieres; Toleranyam, de Laia Espasa, de Solsona; Vitamina't o titelles 3.0, del CAP Norfeu de Roses; L'hort terapèutic, de l'associació juvenil de Barnabitas, de Sant Adrià de Besòs; Menja't el dia, menja't el món, de Carme Bonache, de València, i Juguem amb la piràmide, de l'associació Alba de Tàrrega. Les beques Actívica per a projectes que fomentin l'activitat física van ser per a Tirabuixó, de Sofia Asencio, de Pontós, i Per a tothom una ruta, de l'associació Montseny-Guilleries d'Arbúcies.

Les beques Cultura Popular per a projectes innovadors en el camp de la cultura van recaure en les iniciatives Monts, faula musical del Pirineu, de Comediants i Orquestra Trama de Canet de Mar, i La Mula Baba, de l'associació Baba Babarota de Girona.

Les beques Joves 10, per a projectes de joves de batxillerat i FP que aportin un valor a la societat, les van aconseguir Acceccity, de Pol Puig i Melcior Pijoan, de Girona; “Aromateràpia: ciència o pseudociència. Elaboració d'un perfum per al benestar individual, d'Andre Franch, de Girona; El Torrent del Llor. Un indret que no ens és indiferent, de Clara Serrat, de Vacarisses; Sostenibilitat d'un lloc de Menorca a través de l'apicultura, de Laura Anglada, de Menorca, i Menjador solidari: una oportunitat per a la dis-capacitat, de Richauri Benítez, Xavier Baño i el grup d'alumnes de TVA (transició a la vida adulta) de Barcelona.

Les beques són un projecte conjunt de la fundació, l'Ajuntament de Girona, la UdG i Dipsalut. En l'acte d'ahir hi van ser presents l'alcalde de Girona i el vicepresident de Dipsalut.

“És la festa major de la fundació”

La presidenta de la Fundació Jaume Casademont, Teresa Ruhí, va afirmar ahir que el dia en què es lliuren les beques s'ha convertit “en el dia que la fundació celebra la seva festa major”. Ruhí va recordar que el compromís del seu marit, Jaume Casademont, havia estat sempre el de “sumar”, i que això és justament el que reflecteix l'acte d'entrega dels ajuts que ahir es va celebrar per setè any consecutiu. Per la seva banda, Marc Gasol va expressar la seva satisfacció per haver estat convidat com a padrí dels becats d'enguany i va destacar que la fundació que ha creat amb el seu germà comparteix molts dels valors que es promouen des de la Fundació Jaume Casademont. Després d'aquestes dues intervencions, el protagonisme el van agafar els guardonats, que van anar pujant a l'escenari després que Fonalleras llegís, en cada ocasió, uns versos de Joan Vinyoli, com a acte d'homenatge al poeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia