Societat

Identificada la reina Hatshepsut gràcies a un queixal

Hatshepsut va ser una de les reines més famoses de l'Egipte faraònic entre 1479 i 1458 a.C.

La mòmia de la reina Hatshepsut ha estat finalment identificada gràcies a l'ADN trobat en un queixal, segons ha confirmat el secretari general del Consell Suprem d'Antiguitats egipci, Zahi Hawass.

La mòmia va ser descoberta fa un segle i es trobava al tercer pis del Museu Egipci d'El Caire, juntament amb la dida que la va alletar. Feia molts mesos que l'incertesa sobre la seva identitat sobrevolava la recerca dels egiptòlegs.

Hawass havia anunciat que avui donaria a conèixer "el descobriment més important de l'egiptologia des de 1922", data del descobriment de la tomba del faraó Tutankamon pel britànic Howard Carter.

Hatshepsut va ser una de les reines més famoses de l'Egipte faraònic entre 1479 i 1458 a.C., i va ser una de les personalitats de la XVIII Dinastia. Se li ha dedicat el famós temple de Deir al Bahri, un dels llocs més visitats de la ciutat de Luxor.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.