Societat

Barcelona

Enderrocs al mercat de Sant Antoni

Després de tirar a terra la marquesina faran els murs pantalla

Les obres del mercat de Sant Antoni han iniciat una nova fase. Aquesta setmana, els operaris han començat a enderrocar la marquesina que envolta el mercat. El president de l'associació Sant Antoni Comerç, Vicenç Gasca, explicava ahir que el nou equip de govern està complint els terminis que van donar a l'entitat. “Van dir que les obres d'enderroc començarien dilluns passat i així va ser”. Un cop acabada aquesta fase, es començaran a fer els murs pantalla a 38 metres de profunditat. Aquests elements es construiran seguint el perímetre exterior del mercat per, posteriorment, poder fer el buidatge interior. Paral·lelament s'instal·laran pilots per mantenir l'estructura. Els treballs que s'acaben d'iniciar tindran una durada d'uns nou mesos aproximadament.

Aquesta fase d'obres s'hauria hagut de començar a principi d'any, però es va ajornar a conseqüència de l'endarreriment de les obres del mercat provisional del dominical, el mercat del llibre dels diumenges. Malgrat que la remodelació del mercat acumula tres mesos de retard, Gasca es va mostrar convençut que “a partir d'ara l'obra seguirà el seu ritme, sense més pauses. D'aquesta manera tindrem el mercat acabat d'aquí a uns tres anys”.

El dominical provisional

A partir de demà, el mercat dominical de Sant Antoni es trasllada provisionalment al carrer Comte d'Urgell, entre Tamarit i Floridablanca. El trasllat s'ha fet esperar per la complexitat que ha tingut construir la coberta d'aquest mercat provisional. La coberta es pot plegar parcialment de dilluns a dissabte perquè els vehicles circulin amb normalitat els dies que no hi ha mercat. Tots els diumenges fins a les 5 de la tarda, però, s'haurà de tallar el trànsit al carrer Comte d'Urgell, entre Tamarit i Floridablanca. També s'afectaran les línies de bus L20, L24, L37, L64 i L120, i les parades de les línies 20 i 37 es traslladaran al carrer Urgell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.