Interior defensa l'ús de pilotes de goma com un sistema «acreditat» per dispersar manifestacions

Joan Delort elogia l'actuació dels Mossos la nit de la Champions a Barcelona

Delort vol evitar entrar en el debat de si l'ús de les pilotes de goma estava o no justificat la nit de la celebració de la Champions i si s'haurien pogut utilitzar altres sistemes com ara mànegues d'aigua a pressió contra els grups d'incontrolats o pots de fum. El secretari de Seguretat considera que aquests debats s'han de tenir a porta tancada i mai a sang calenta i, en declaracions a aquest diari, va defensar l'ús dels projectils de goma. «Quan el cos a cos és inviable perquè hi ha més manifestants que agents i amb actituds molt violentes, hi ha diferents sistemes de dispersió i l'ús de les pilotes de goma n'és un d'acreditat i que es fa servir a molts països democràtics i que està demostrat que és efectiu», va declarar Delort, que va descartar en canvi l'ús de pots de fum, que són més agressius i nocius, o les ràfegues d'aigua a pressió llançades des d'una tanqueta, un sistema associat a policies de règims dictatorials.

Joan Delort va defensar un cop més l'actuació dels Mossos al centre de Barcelona després del partit i va destacar la paciència que van mostrar els agents abans de fer ús de la força. Segons el secretari de Seguretat, la majoria de trets que es van disparar van ser salves sense projectil pel seu efecte dissuasiu. Delort, que admet que és un fet lamentable que dos joves hagin perdut un ull i un altre tingui una lesió greu al pulmó presumptament per l'impacte d'una pilota de goma, va insistir ahir que aquests casos i altres que puguin sorgir s'hauran d'aclarir amb temps i paciència i finalment serà la justícia qui decidirà si hi ha alguna responsabilitat més enllà de l'accident fortuït. El secretari de Seguretat va recordar que ara per ara «només hi ha sobre la taula la versió de les víctimes i en alguns casos amb contradiccions que caldrà analitzar en detall i s'haurà de reconstruir cas per cas per poder arribar a alguna conclusió».

LA FRASE

JOAN DELORT
Secretari de seguretat del departament d'Interior
«L'ús de pilotes de goma és un sistema acreditat i utilitzat a molts països democràtics»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.