Societat

Barcelonès

El Bicing engega abans d'hora, però en període de proves

El sistema informàtic ja ha estat substituït

L'empresa no ha respectat cap dels terminis anunciats

L'empresa gestora del Bicing, Clear Channel, i l'Ajuntament de Barcelona van posar en marxa ahir a les sis de la tarda el servei, tot i que en període de proves per poder localitzar les possibles deficiències que es puguin produir. L'Ajuntament de Barcelona va informar ahir que el servei ha de funcionar amb tota normalitat a partir d'avui a les cinc del matí un cop s'ha completat el canvi del sistema informàtic.

En tot cas, l'aturada del servei, que té 118.000 abonats, no ha respectat cap dels terminis que s'havien anunciat. L'aturada havia de començar a les 12 de la nit de divendres passat, però es va avançar a mitja tarda de dijous. La versió oficial va ser que una caiguda informàtica del sistema antic havia forçat a avançar l'operació, però els treballadors de Clear Channel informaven els usuaris a les parades que simplement s'havia decidit avançar l'aturada. En el retorn ha passat el mateix: mentre la previsió era iniciar el servei a les 5 de la matinada d'avui dilluns, aquest va tornar a les 6 de la tarda d'ahir. En total, però, l'aturada ha durat 72 hores, tal com estava previst.

L'operació d'aquest cap de setmana ha permès renovar el maquinari informàtic amb l'objectiu de millorar la comunicació amb les 420 estacions.

LA XIFRA

72
hores
ha durat l'aturada per substituir el sistema informàtic del Bicing.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.