Societat

Clam per #twitterencatalà

Milers d'internautes responen a la crida a favor de que la xarxa social utilitzi la llengua catalana

L'etiqueta entra a la llista espanyola de temes del moment amb molt de retard

Trendsmap demostra l'amplíssim seguiment del moviment

Milers d'internautes s'han sumat aquest dissabte al vespre a la piulada massiva en demanda de la traducció de la xarxa social twitter al català.

Sota l'etiqueta #twitterencatala, al llarg de la tarda s'han anat succeint centenars de piulades a favor d'una interfície en català.

A les vuit del vespre, hora fixada per a la piulada massiva, han entrat de cop centenars de missatges, convertint-se ràpidament en una de les etiquetes més seguides a la xarxa de microblogging.

Segons el lloc web trendsmap, que localitza geogràficament les etiquetes més seguides, #twitterencatala ha estat lider a Catalunya al llarg de tot el dissabte a la tarda.

Trending topic tardà

Tot i l'èxit constatable a través del mateix twitter de la crida, on els missatges se succeeixen a un ritme superior al centenar per minut en els primers instants, l'etiqueta ha trigat més de mitja hora en entrar en el llistat de Trending Topic (TT) o temes del moment d'Espanya, tot i que altres etiquetes que han arribat al top ten de TT amb menys actualitzacions.

Un algoritme intern de twitter decideix quins són els temes més populars del moment. es desconeix com funciona exactament aquest algoritme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.