Societat

vallès occidental

Nova oposició veïnal, ara del centre, a l'alberg dels sense sostre de Terrassa

Volen que l'edifici modernista de l'Acondicionamiento Tarrasense sigui per a usos culturals

L'associació veïnal es queixa que no ha estat consultada

El projecte de fer un alberg per a persones sense sostre a Terrassa torna a topar amb l'oposició veïnal, en aquest cas la dels carrers adjacents a l'edifici modernista de l'antic Acondicionamiento Tarrasense, la darrera ubicació escollida per l'equip de govern (PSC i ICV-EUiA) i anunciada ara fa una setmana, entre el passeig Vint-i-dos de Juliol i el carrer Mare de Déu dels Àngels. Diumenge, un centenar de veïns van fer una assemblea a la plaça del carrer Canonge Rodó per mostrar el seu rebuig a l'equipament i demanar que es busqui un altre emplaçament i que es destini l'edifici, que fa poc era la seu dels laboratoris Leitat, a usos culturals, tal com s'havia pactat en la permuta de l'any 2006.

A la reunió també hi va assistir la presidenta de l'associació veïnal del Centre, Pilar Castella, que es va assabentar de la intenció del consistori dilluns, quan la decisió ja estava presa. Castella sosté que ningú els ha consultat res i que “els veïns de la zona estan enfadats per haver-ho conegut a través de la premsa i tenen moltes ganes de mobilitzar-se”. Van assistir-hi també els regidors de CiU, Josep Rull i Cristina Valverde, que al ple de dijous van demanar precisament explicacions sobre el procés que havien seguit per triar l'edifici per a la funció d'alberg.

El govern defensa la nova destinació de l'equipament, segons el regidor de Serveis Socials, Antoni Salvadó, per la idoneïtat tècnica de l'espai, que implicarà no haver de pagar lloguer; perquè és cèntric i està ben comunicat; perquè hi ha una densitat residencial baixa al voltant, i perquè la polivalència d'usos, al mateix edifici –s'hi vol fer un centre de cultura tradicional i instal·lar-hi empreses dedicades a l'economia social–, “pot evitar problemes d'estigmatització”.

LA FRASE

El govern va decidir l'emplaçament sense consultar-nos-ho, i ens n'hem assabentat per la premsa
Pilar Castella
Presidenta de l'associació de veïns del centre de terrassa

Fins a quatre emplaçaments

La construcció d'un alberg és una de les propostes més votades del procés de participació del pressupost per decidir a què destinar quatre milions d'inversió del 2010. S'havia d'ubicar en un edifici del Pla del Bon Aire, però la pressió veïnal ho va evitar. Després es va voler llogar una nau al Segle XX, que va ser embargada al propietari, i també es va descartar instal·lar-lo a la nau de Saphil, on s'hi farà un casal cívic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.