Societat

La Generalitat insisteix que l'adaptació de Bolonya a l'estat espanyol “no té cap sentit”

El secretari d'Universitats assegura que Madrid es despenja d'Europa perquè adopta un plantejament “molt ferroviari”

L'estat ha optat pel model de quatre anys de grau i un d'especialització, mentre que la majoria de països s'ha decantat pel tres més dos

El secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha recordat aquest dimarts que l'adaptació de l'estat espanyol de l'Espai Europeu d'Educació Superior, el pla Bolonya, “no té cap sentit”. L'estat ha optat pel model 4+1, és a dir, quatre anys de grau i un d'especialització; mentre que a la majoria dels països s'han decantat pel 3+2.

“Al seu moment es va fer un plantejament d'adaptació a Bolonya molt ferroviari”, ha assegurat el secretari de d'Universitats de la Generalitat. “Ha estat la decisió final i no té cap sentit” optar per aquest model “quan pràcticament tota Europa” treballa amb l'altre. Això, assegura, té “connotacions” sobre els docents perquè el graus que s'ofereixen “són especialitzats”.

Castellà ho ha assegurat en l'acte d'inauguració el curs de la Universitat Ramon Llull.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.