Societat

Trànsit

Les motocicletes podran circular pels vorals

Trànsit tanca la proposta que haurà d'aprovar el nou govern de l'Estat

La Direcció General de Trànsit (DGT) de l'Estat inclou en l'esborrany del nou Reglament General de Circulació que les motocicletes puguin circular pel voral, sempre que els cotxes estiguin aturats per la congestió en els carrils de la via per alguna causa. Això si, només podran fer-ho si no superen els 30 kilòmetres per hora i extremen la precaució.

El nou esborrany preveu, també, que les motos puguin anar esquivant la resta de vehicles aturats en un semàfor o una intersecció, una pràctica força habitual fins ara, però que de moment no està contemplada per la normativa. El futur reglament quedarà ara sobre la taula del nou ministre de l'Interior, esperant la formació del nou govern, que s'encarregarà de tirar endavant la proposta i aprovar-ne definitivament l'esborrany. La nova normativa també autoritzaria les bicicletes a circular per les voreres de més de tres metres d'ample, sempre que no hi caminin gaires vianants.

Accident mortal a Sils

Per altra banda, un veí de Banyoles perdia la vida dimarts a la nit en un accident a l'AP-7 a l'altura de Sils, quan tres camions van xocar contra un altre tràiler que estava detingut a la carretera per avaria.

La víctima, de 34 anys, era veí de Banyoles i anava de copilot al tercer camió que va xocar. La resta de conductors només es van fer ferides lleus i van ser traslladats a dos hospitals per refer-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.