Societat

garraf

La pujada de preus a les llars d'infants de Sitges crea una nova polèmica

Els pares i mares dels infants es manifestaran al ple d'avui en contra d'un increment de la quota del 30%

La plantilla també està en peu de guerra

L'Ajuntament de Sitges haurà d'afrontar una nova onada de protestes a causa de les dues llars d'infants municipals. Si els darrers mesos ha patit les mobilitzacions de la plantilla per una rebaixa salarial del 25%, ara són els pares i mares dels infants els que es queixen. El col·lectiu rebutja una pujada de preus del voltant del 30%, que consideren excessiva, i que passa d'una mitjana de 124 euros a 161 euros.

“Estem indignats, ens pugen els preus a meitat de curs”, explica Cristina Tarragó, una de les mares usuàries del centre. El col·lectiu explica que va proposar a l'Ajuntament que la pujada de preus es dividís en dos semestres, un a principis del 2012 i un altre a partir del setembre, però que l'equip de govern (CiU, PP i els grups independents SGI i NH) ha rebutjat la idea.

La regidora d'Educació, Vinyet Lluís, matisa que l'increment de la quota és del 20% en el curs de P0 i del 30% en el cas de P1 i P2. Segons Lluís, la pujada es deu a la rebaixa del 12% en la subvenció que atorga la Generalitat i al fet que el preu del servei estava congelat des de fa anys. “Ara mantenim els preus de la comarca; fins aquest curs estàvem bastant per sota”, explica la regidora.

L'Ajuntament dedica més de 400.000 euros anuals a costejar les llars d'infants. Actualment, el municipi té un deute d'uns 700.000 euros amb l'empresa Educare XXI, responsable de la gestió de les llars d'infants El Cercolet i la Moixiganga.

LA XIFRA

700.000
euros és el deute de
l'Ajuntament de Sitges amb l'empresa que gestiona les llars d'infants municipals.

LA FRASE

Hem cobrat un 12% menys de la Generalitat i els preus no s'han apujat des de fa molt de temps
Vinyet Lluís
regidora d'Educació de Sitges

Rebaixa salarial del 25% a les empleades

Les 28 treballadores de les escoles bressol de Sitges cobren 300 euros menys al mes des del juliol. El nou govern va invalidar l'acord de la plantilla amb el PSC i ICV, que va suposar un augment de sous ara perdut. El govern diu que la pujada de sous va ser il·legal i inassumible en un moment en què el deute total de l'Ajuntament amb proveïdors és de 24 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.