Societat

Tarragonès

El Concurs de Castells de Tarragona es farà en dos dies

Llum verd al projecte de Bargalló, que en serà el comissari

Separarà les colles de vuit i les de nou

El Concurs de Castells de Tarragona es dividirà en dues jornades, i separarà les colles que fan castells de vuit pisos de les que en fan de nou pisos –és a dir, de gamma extra–. Aquest és el model al qual ha donat llum verd el Consell Municipal de Castells, amb Josep Bargalló com a comissari. Malgrat tot, aquest nou format, que ja va ser avançat per aquest diari, comporta més despesa i es podrà tirar endavant si es troba prou finançament de patrocinadors. De moment, el Consell Municipal de Castells ha aprovat la implementació progressiva d'aquest projecte, batejat com Tarragona, Biennal de Castells, Patrimoni de la Humanitat. Per primera vegada, l'organització serà a càrrec de tècnics municipals, ja que fins a l'última edició del concurs l'organització havia passat per diferents models de gestió. Des de l'Ajuntament es considera que, “amb el creixement del projecte en el decurs dels anys i la futura i progressiva implantació de la biennal, cal una gestió professionalitzada”. La regidora de Cultura, Carme Crespo, va fer “especial esment de la bona i desinteressada feina feta en els últims concursos per l'equip de persones que, sota la direcció de Miquel Vendrell, van portar el concurs tarragoní al reconeixement actual”.

Bargalló ha ideat aquest nou model, del qual serà comissari, i haurà de vetllar per l'execució de la consolidació del projecte i del seguiment de l'organització del concurs, en col·laboració amb la direcció. El comissionat no tindrà cap relació laboral ni contractual amb l'Ajuntament i la seva tasca es farà sense cap contraprestació econòmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.