Societat

Wert preveu impartir els nous continguts el curs vinent

Educació vol aprovar el temari per reial decret

La denominació nova haurà d'esperar al canvi de la LOE

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, té pressa per esborrar qualsevol rastre d'educació per a la ciutadania i fa uns dies va obrir la porta a la possibilitat que l'assignatura tingui uns altres continguts el curs que ve, abans que canviï la denominació per convertir-se en educació cívica i constitucional. Segons van confirmar fonts del Ministeri d'Educació, ja s'està treballant en el temari nou, que es podria aprovar mitjançant un reial decret en Consell de Ministres i escurçant el llarg procés de modificació de la llei orgànica vigent.

Wert confia que els continguts que proposen, i que, segons el seu parer, no contenen “l'adoctrinament” dels aprovats pel govern del PSOE, s'aprovin de seguida i entrin en vigor el curs vinent. D'aquesta manera, l'assignatura començaria la seva singladura al setembre, però, això sí, amb la mateixa denominació que fins ara, per una qüestió de tràmits legals.

La denominació d'educació cívica i constitucional haurà d'esperar, segurament, fins a la modificació de la llei orgànica d'educació (LOE), en la qual el govern espanyol preveu introduir la nova estructura de secundària, que escurçarà l'ESO un any i ampliarà un curs el Batxillerat.

El ministre Wert va manifestar ara fa pocs dies, al Congrés, el seu desig que aquest canvi en l'organització del sistema estigui definit abans que s'acabi l'any.

LA FRASE

L'assignatura nova es farà des d'una òptica pluralista i sense adoctrinament
José Ignacio Wert
ministre d'educació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.