Societat

El torn d'Universitats en retallades: Augmentar hores de docència i les taxes

El ministre d'Educació es reuneix amb els responsables de les comunitats autònomes per tractar els ajustos en Universitats

En la reunió també es preveu debatre sobre les pèrdues que comporten els abandonaments

Educació, Sanitat, i ara toca Universitats. El ministeri d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, podria plantejar aquest dijous a les comunitats autònomes, en el marc de la Conferència General de Política Universitària, augmentar les hores de docència dels professors universitaris que no fan recerca.

Es preveu que el ministeri també proposi als titulars d'Universitats una revisió de les taxes universitàries, que podrien augmentar fins a un 20%. En diverses ocasions, Wert ha indicat que són les més baixes d'Europa i que el fet de que se subvencioni el 85% és com dotar a tot l'alumnat d'una beca.

També es preveu que en la reunió es pugui debatre la manera de resoldre el forat de 3.000 milions d'euros que suposa la taxa d'abandonament universitari, que s'apropa al 30% a tot l'Estat, el doble que a Europa, i el cost dels títols de poca demanda. En el 29% de les titulacions el nombre d'alumnes de nou ingrés és inferior a 40.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.