Societat

societat

Perilla la continuïtat del servei d'integració laboral de l'associació Mifas

La Generalitat no ha rebut els fons de polítiques d'ocupació de l'Estat per convocar els ajuts per al programa

El servei té una borsa de 1.813 demandants

El servei d'integració laboral de l'associació Mifas, que fa 30 anys que funciona, té els dies comptats si la Generalitat no convoca el programa d'ajuts per mantenir-lo. Així ho ha advertit el president de Mifas, Pere Tubert, que ha explicat que a hores d'ara, i a diferència d'altres anys, la convocatòria no s'ha fet pública perquè la Generalitat “ni ha rebut ni rebrà fons del govern estatal per a polítiques d'ocupació”. Mifas estava pendent d'aquesta convocatòria –que anualment representa 200.000 euros i que té efectes retroactius– per poder pagar les nòmines de les deu persones que treballen al servei d'integració laboral. Els treballadors han cobrat les nòmines d'aquest any per mitjà d'un crèdit del qual l'associació confiava rescabalar-se un cop els arribessin les ajudes. “Estic mentalment col·lapsat perquè no veig una sortida a aquesta situació”, va reconèixer Tubert, que ja ha comunicat als treballadors en quin punt estan les coses i les possibilitats que finalment hagin de ser acomiadats.

A més, Tubert destaca la tasca que du a terme aquest servei, un dels més demanats en aquests moments pels socis de Mifas a causa, justament, de la situació de crisi que es viu i que ha deixat molts discapacitats físics a l'atur. Així, el servei d'integració laboral té una borsa de 1.813 demandants i cada dia, per les oficines de Girona, Blanes, Vilafant i Olot, s'hi inscriuen una mitjana de set persones. I en aquest sentit, el president de Mifas destaca que, l'any passat, tot i els efectes de la crisi, la inserció de treballadors va ser positiva i es van aconseguir 297 contractes laborals. Tubert recorda que Mifas sempre ha estat clau en la integració laboral dels discapacitats físics a les comarques gironines, tant a les empreses ordinàries com a centres especials de treball. “Ara ens veurem amb la necessitat d'efectuar retallades importants en tots els serveis que presta l'entitat, i de forma especial als centres especials de treball i empreses d'ocupació, i la possible supressió del servei d'integració laboral”, ha advertit el responsable de Mifas.

“Demanem una solució a la Generalitat”

El president de Mifas considera que, tot i que el problema rau en la manca de fons procedents de l'Estat, la Generalitat hi hauria de donar una resposta. “La Generalitat ha de buscar una sortida a aquesta situació”, va dir. “Hi ha tres pilars bàsics –l'ensenyament, la sanitat i el treball– que la Generalitat ha de cuidar si volem tirar endavant com a societat. Es tracta de serveis essencials als quals, si hi ha dificultats, s'ha posar remei”, va exposar Tubert. Mifas fa 30 anys que treballa en la integració social i laboral del col·lectiu de discapacitats a la demarcació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.