Societat

societat

L'atenció social va créixer d'un 20% a la Selva

Segons el Consorci de Benestar selvatà, només el 8% dels atesos són estrangers

De les 12.042 persones que el Consorci de Benestar Social de la Selva va atendre el 2011, només 1.050 eren d'origen immigrant. La xifra de persones ateses durant el 2011 representa un increment del 20% respecte del 2010. La memòria del Consorci es va presentar ahir, i no inclou els municipis de Blanes i Lloret, on no té competències.

El perfil de l'usuari que rep atenció als serveis socials ha canviat en els darrers temps. Així, segons les dades que es van fer públiques ahir, abans de la crisi l'usuari dels serveis socials era una persona amb alguna problemàtica social associada, i actualment, s'hi afegeixen persones que perden la feina i no poden satisfer els seus pagaments. A més, l'enduriment de les condicions d'accés als ajuts de la renda mínima (RMI) ha fet que algunes famílies ja no tinguin dret a aquesta prestació.

Una altra conseqüència de la crisi és que part de la població immigrada ha anat marxant al seu país d'origen, un fet que explica que la quantitat d'estrangers empadronats hagi crescut poc del 2009 (36.000 veïns) al 2011 (36.885).

Els mateixos recursos, però més demanda

El Consorci té el 2012 un pressupost de 3,3 milions d'euros (igual que el 2011), del qual un 66% prové de la Generalitat; un 34%, dels ajuntaments, i una petita part, del copagament dels usuaris. Els seus responsables, però, reconeixen que tenen “problemes de tresoreria”, ja que les administracions “paguen malament”. El president del Consorci, Joan Garriga, aposta per mancomunar serveis a totes les entitats que treballen en el sector social de la Selva, per optimitzar recursos i plantar cara a les retallades. De fet, ja fa temps que s'ha implementat un treball en xarxa amb altres entitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.