Societat

vida social

La festa major de Blanes presenta un programa auster fet amb les entitats

El periodista blanenc Rafael Bagot fa el pregó

Les barraques desapareixen i es crea un Espai Jove al passeig autogestionat per les associacions juvenils

La festa major de Blanes, que se celebrarà de demà al 28 de juliol, distribuirà els actes en tres espais: l'escenari de festa major –a la plaça dels Dies Feiners–, on s'han programat els actes clàssics com ara el ball amb La Salseta del Poble Sec i el pregó, a càrrec del periodista Rafael Bagot; l'escenari jove, i l'espai de les activitats de les entitats –en diverses ubicacions–, que duran l'Esbart Dansaire Joaquim Ruyra –a la plaça Espanya–, la Casa d'Andalusia de Blanes –a la plaça dels Països Catalans– i l'Associació d'Uruguaians de Blanes –a l'antic pavelló–. El pressupost és de 42.000 euros –sense els focs–, la meitat que l'any passat: 29.000 de l'Ajuntament i 13.000 de patrocinadors.

L'Espai Jove substituirà les barraques: l'Ajuntament hi posa la infraestructura i les entitats de joves assumeixen el cost de les activitats, que es podran finançar amb els ingressos de la barra. En aquest espai s'han programat nits temàtiques com la de reggae, la intercultural, la Morralla, la Blanes Escenari –amb els concerts d'Isaac Ulam i Wantum– i la Nit Kontra-Band, amb l'últim concert d'aquest grup local.“L'Espai Jove cobrirà el buit de barraques, però en cap cas les substitueix; les barraques era un model que funcionava i que ens agrada, però no el podem seguir”, va explicar Lara Torres, regidora de Cultura. L'any passat, quan el PSC, ara al govern, era a l'oposició, es van organitzar moltes manifestacions en contra del possible trasllat. Enguany directament s'han suspès.

Menys dies de focs

Com ja s'havia anunciat, el concurs de focs artificials passa de sis a quatre dies, una xifra que no s'hauria de reduir més en el futur per “no perdre prestigi”, segons l'alcalde, Josep Marigó. Tampoc s'augmentarà el nombre de dies de focs sense patrocinadors.

Beth, en l'Aplec de l'Amor

La festa major tindrà com un dels episodis finals l'Aplec de l'Amor (el dissabte 28 a la cala Bona): sardanes, el popular sopar amb pollastre amb samfaina i el concert de Beth, que presentarà el seu últim disc, Segueix-me el fil.

Sense pàrquing però amb un bus especial

Com que aquest any no es fan focs en cap de setmana, no s'habilitarà el pàrquing especial a la carretera de la Costa Brava. L'Ajuntament confia que l'oferta d'aparcament a la ciutat serà suficient. La novetat és un servei especial d'autobús de retorn les nits de focs. Sortirà a mitjanit de la rotonda del mercat i passarà per Ca la Guidó, Mas Cremat i Mas Florit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.