Societat

turisme

Lloret protesta a Turisme per un ‘reality' alemany

El programa ‘We love Lloret', similar a ‘Gran Hermano', furga en els tòpics d'alcohol i festa que l'Ajuntament combat

La cadena Pro Sieben va demanar permís per fer “un reportatge positiu”

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha portat a la direcció general de Turisme un reality alemany que ven nits de festa, alcohol i sexe al municipi. El programa We love Lloret, que emet la cadena Pro Sieben, segueix les vacances esbojarrades d'un grup de vuit joves que passen dues setmanes en un xalet de cala Canyelles. El tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Jordi Orobitg, critica que el programa “ofereix una versió del tot distorsionada de la realitat” i demana al govern que obri un expedient sancionador contra un empresari del municipi, Don Francis, que hi és a darrere. “Hem demanat si jurídicament s'hi pot fer alguna cosa”, va afegir el responsable de Turisme.

Orobitg també va explicar que s'han posat en contacte amb la cadena alemanya per expressar el seu malestar pel contingut del programa. Malgrat tot, reconeix que l'Ajuntament va donar permís a Pro Sieben per filmar a la via pública. “Van dir que venien a fer un reportatge positiu de Lloret, però fan la porqueria habitual”, va manifestar ahir el regidor. Pel que fa al local de nit Don Francis, l'Ajuntament de Lloret ha fet tancar dos cops aquest establiment per qüestions tècniques, però actualment és obert. El responsable de l'establiment defensa el programa perquè porta diners al sector turístic.

Des del lloc web de la cadena els vídeos del programa no es poden veure, però en canvi a Youtube n'hi ha alguns, que donen una idea del perfil del concursant. Els responsables del programa fan preguntes de l'estil de “què és la democràcia” i “on és Espanya?” (se suposa que per preparar-los per al seu viatge a Lloret), i dues noies que concursen situen el país primer a Europa de l'est i després assenyalen Itàlia.

Al perfil de We love Lloret de Facebook també es poden veure imatges de joves de festa, amb concursants bevent directament de l'ampolla de licor a l'interior de les discoteques. Res de l'altre món si no fos que l'Ajuntament ha reiterat en moltes ocasions des dels aldarulls de l'agost de l'any passat la seva intenció de reconduir el model turístic i fugir, precisament dels tòpics de nits de festa i alcohol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.