Societat

educació

Baixen d'un 20% les reserves de cases de colònies

El sector alerta de la pèrdua de llocs de treball

Defensa el lleure educatiu

L'Acellec, la patronal del lleure, educació i cultura de Catalunya, va alertar ahir en un comunicat que el nombre de reserves de colònies escolars ha disminuït d'un 20% durant els primers dies del curs respecte a l'any passat. Segons l'Acellec, que reuneix 43 empreses del sector, les causes del descens de contractació cal buscar-les, d'una banda, en la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies, que fa que algunes escoles anul·lin reserves, i, de l'altra, en la retallada en educació, que ha fet minvar la disponibilitat del professorat per a activitats fora dels centres. L'Acellec avisa que, si es consolida aquesta davallada, es destruiran molts llocs de treball i se'n ressentirà la qualitat de l'educació al país. La patronal del sector reivindica que no es tractin les colònies escolars com a una activitat “supèrflua”, ja que formen part del nostre sistema educatiu.

El sector ja va viure una forta sotragada ara fa dos anys quan una part del professorat va decidir suprimir les colònies –a les quals no estan obligats a anar– com a mesura de protesta contra la retallada salarial i de recursos. El boicot ja va afectar greument algunes empreses del sector del lleure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.