Societat

Twitter restableix el compte de Keep Calm and Speak Catalan

La protesta d'usuaris de la xarxa social fa que la companyia nord-americana rectifiqui

Justifica el bloqueig per la gran quantitat d'interaccions registrades en molt poc temps

Twitter ha restablert aquesta nit el compte Keep Calm and Speak Catalan (@KeepCalmCat), que l'informàtic Josep Maria Ganyet (@ganyet) va crear fa uns dies en protesta contra la nova llei d'educació del ministre José Ignacio Wert. La companyia nord-americana va bloquejar el compte diumenge i la pressió dels usuaris de Twitter, que no han parat d'enviar missatges i tuïts per reivindicar-ne el restabliment, ha fet que el perfil tornés a funcionar només 24 hores després.

Segons ha informat el creador de @KeepCalmCat, Twitter ha enviat una carta en què justifica el bloqueig temporal del compte per la gran quantitat d'interaccions que havia rebut amb molt poc temps. En només dos dies va aconseguir més de 3.500 seguidors, quantitat que ara ja frega els gairebé 8.000.

Ganyet va adaptar el lema Keep Calm and Carry On que els britànics van popularitzar davant una possible invasió alemanya durant la Segona Guerra Mundial com a protesta per la llei Wert. Un cop restablert el compte, l'informàtic ha donat les gràcies per les mostres de suport, però sobretot a Twitter “per la publicitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.