Societat

universitats

Les universitats blinden la selectivitat

Els rectors de Catalunya mantindran una prova única que inclou el català

El govern i els dotze rectors de les universitats catalanes (públiques i privades) van segellar ahir l'acord anunciat els últims dies per esquivar l'avantprojecte de la llei orgànica per a la millora de la qualitat de l'ensenyament (LOMCE), que suprimeix la selectivitat. Les universitats crearan una “prova coordinada d'accés als estudis universitaris” que inclourà una prova de català per evitar que cap estudiant del país accedeixi a la universitat sense un coneixement adequat de la llengua.

La prova mantindrà, doncs, l'esquema de l'actual selectivitat: es farà de manera simultània a totes les universitats i inclourà temes comuns i específics. D'aquesta manera, s'evitarà el “caos” que havia denunciat el secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, si cada alumne hagués de fer diversos exàmens en universitats diferents i en unes dates que podrien ser coincidents.

Si la LOMCE s'aprova tal com està redactada actualment, la prova d'accés a la universitat tindrà un valor del 40% de la nota total i la qualificació del batxillerat, d'un 60%.

Els rectors van aprofitar l'acte solemne al Palau de la Generalitat per defensar la immersió lingüística en català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.