Societat

Detenen dos falsos revisors de gas després que una anciana els enxampés robant i en retingués un a casa

Els arrestats, de 27 i 37 anys, ja arrossegaven altres denúncies prèvies per estafa i intrusisme professional

Els individus duien una targeta identificativa que suposadament els acreditava com a revisors del gas

Els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes el passat 19 de desembre a Vilassar de Dalt per fer-se passar per revisors de gas, entrar als habitatges de les víctimes i cometre furt. Els detinguts van ser enxampats robant per una dona d'edat avançada, que va adonar-se'n de les veritables intencions dels dos homes, i l'anciana va aconseguir retenir-ne un a casa seva fins que els agents de la policia van acudir després de rebre el seu avís. Tots dos ja arrossegaven altres denúncies prèvies per estafa i intrusisme professional.

Així, agents dels Mossos d'Esquadra de Premià de Mar van detenir el passat 19 de desembre Carlos Javier AS, de 26 anys, nacionalitat cubana i veí de Montcada i Reixac; i José PD, de 37 anys, nacionalitat espanyola i veí de L'Hospitalet de Llobregat com a presumptes autors d'un delicte d'estafa i furt.

Els fets van tenir lloc quan es va rebre avís de la Policia Local de Vilassar de Dalt que una anciana havia sofert un robatori a casa seva i hauria retingut un dels presumptes autors dels fets. Al domicili s'hi va adreçar una dotació policial que en arribar al lloc, va contactar amb la víctima, que els va manifestar que unes persones havien trucat al seu domicili manifestant que eren treballadors de l'empresa del gas i que anaven a fer la revisió. Els individus duien una targeta identificativa que suposadament els acreditava com a revisors del gas. La dona els va deixar entrar, tot i tenir sospites que la duien a dubtar de la veracitat dels revisors.

Segons els Mossos, després de fer una suposada revisió de la caldera, radiadors i altres aparells li van fer signar uns papers en blanc, en format de factura i li van dir que ja ho omplirien degudament un cop signat. La propietària va perdre de vista un dels presumptes treballadors, veient-lo poc després baixant escales avall de la planta superior de la casa.

Més tard, la propietària va comprovar que en una de les habitacions les portes de l'armari es trobaven obertes i que li faltaven diverses joies. Davant de tots aquests fets, la dona va retenir un dels homes tancant la porta de casa seva amb clau, i va avisar a la Policia Local, mentre que l'altre home va aconseguir marxar del domicili. Quan van arribar a casa de la víctima els mossos van trobar a un dels falsos revisors retingut per la dona i van procedir a la seva detenció. L'altre fals revisor del gas es va presentar a dependències de la Policia Local per tal de demanar pel seu company i va ser detingut.

Els detinguts, que tenien denúncies prèvies per estafes i intrusisme professional, van passar a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Mataró, que en va decretar llibertat amb càrrecs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.