Societat

educació

Les empreses de lleure i les AMPA, per un pacte de l'IVA

Les empreses de lleure i les associacions de pares i mares insten el Ministeri d'Hisenda a adoptar una solució comuna i consensuada sobre l'IVA dels serveis de monitoratge, menjador i extraescolars. Hisenda ha enviat a una patronal d'empreses del lleure un dictamen en què manté que els serveis que no siguin estrictament educatius haurien d'abonar un 21% d'IVA, i no pas el 10% que fins ara pagaven. Abans de la reforma impositiva del 2012, el lleure tributava un 8%.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) considera encara prematur engegar l'alarma per una possible pujada de preus, que “òbviament seria, ara per ara, inassumible”, explica el seu president, Àlex Castillo. Els pares recorden que Ensenyament ja fixa un preu màxim que es pot cobrar a una família per un àpat (6,20 euros) i “és la norma que volem fer valer”. La FAPAC considera que la possible puja de l'IVA hauria de pactar-se entre tots els implicats, assegura Castillo, i que l'IVA del 10% sobre els serveis no educatius “és un percentatge que no hauria de canviar”. Hisenda pretén fer-ho per equiparar l'impost que s'abona a la resta d'Europa per aquests serveis. (Vegeu El Punt Avui d'ahir.)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.