Societat

Més de 500 ferits en caure un meteorit a la regió russa dels Urals

Els fragments de meteorit que han impactat en diversos punts de la zona han fet saltar els vidres de les finestres

La portaveu del ministeri de Rússia per a Situacions d'Emergència informa que el cos celeste s'ha desintegrat en les capes baixes de l'atmosfera

El meteorit que ha caigut a primera hora d'aquest divendres a la regió russa dels Urals ja ha deixat més de 500 ferits. En entrar a l'atmosfera, el meteorit ha explotat i s'ha desintegrat a les capes baixes, a uns 10.000 metres d'altitud, a primera hora d'aquest divendres. Els testimonis han vist com queien del cel objectes brillants, identificats com a parts del meteorit que han caigut cap a un quart de deu del matí, hora local, a les regions de Chelyabinsk i Sverdlovsk i han trencat els vidres de les finestres, han activat les alarmes dels cotxes i han deixat zones sense cobertura telèfònica, entre d'altres.

El meteorit ha agafat molts ciutadans de camí a la feina, que ha sentit una explosió, han vist una llum brillant i a continuació han sentit una explosió, segons explica el corresponsal de Reuters a la zona. “Conduïa cap a la feina, encara era fosc però de cop s'ha vist una llum brillant com si fos de dia”, ha comentat Viktor Prokoiev, un veí de la ciutat de Yekateriburg, a la regió dels Urals. El meteorit ha creuat després l'horitzó i ha deixat una llarga columna de fum blanc que es podia veure a 200 quilòmetres de Yekateriburg.

Un portaveu del govern rus ha explicat que la pluja de meteorits podria estar relacionada amb l'asteroide de la mida d'una piscina olímpica que havia de passar molt a prop de la Terra a una distància de 27.520, tot i que aquest punt encara no s'ha pogut confirmar.

El meteorit ha caigut a uns 80 quilòmetres de la ciutat Satkí, la capital del districte del mateix nom, segons ha explicat un portaveu del ministeri de l'Interior a l'agència oficial rua RIA-Novosti. Els fragments de meteorit que han impactat en diversos punts de la zona han fet saltar els vidres de les finestres. “Hi ha ferits, pel que se sap, a causa de la ruptura dels vidres”, ha explicat aquest portaveu.

Alguns mitjans locals han informat sobre una pluja de meteorits, però la portaveu del Ministeri de Rússia per a Situacions d'Emergència, Elena Smirni, ha precisat a l'agència Interfax que “no ha estat una pluja de meteorits, sinó un meteorit que s'ha desintegrat a les capes baixes de l'atmosfera”. Segons ha afegit, l'ona expansiva provocada per la caiguda del cos celest ha fet saltar vidres “en alguns habitatges de la regió”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.