Societat

L'Estat mantindrà la llei Wert malgrat l'aval del Suprem a la immersió

El ministre afirma que la sentència coincideix “exactament” amb la LOMQE, en contra del que manté la consellera

Demana una “fórmula” per aplicar-la

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, va afirmar ahir que la darrera sentència del Tribunal Suprem (TS), que avala el model d'immersió lingüística a Catalunya, coincideix “exactament” amb l'avantprojecte de llei de millora de la qualitat educativa (LOMQE) perquè defensa la necessitat de garantir el castellà com a llengua vehicular a les escoles.

Així ho va assegurar als mitjans de comunicació al Congrés, i va advertir que la interpretació de la resolució judicial és “contrària” a la feta per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ja va demanar abans-d'ahir al ministre que rectifiqui el text normatiu per garantir la immersió lingüística, reforçada amb la resolució de l'alt tribunal. “Contràriament al que ha suggerit la conselleria d'Ensenyament a Catalunya, entenem que aquesta sentència en absolut se situa en una línia oposada sobre l'ús de les llengües cooficials a les comunitats que tenen més d'una llengua oficial que estableix la disposició addicional 38 de la LOMQE”, va subratllar Wert. No obstant això, el ministre va oferir a la consellera que els respectius serveis jurídics es reuneixin i acordin un sistema d'aplicació partint de les sentències dictades tant pel Suprem com pel Tribunal Constitucional, els quals s'han pronunciat a favor del dret, individual, dels pares que els seus fills puguin ser escolaritzats usant el castellà com a llengua vehicular. “Si som capaços de trobar una fórmula que doni plena satisfacció al que té establert el Constitucional i el Suprem, i que permet acomodar aquest dret dels pares, que els seus fills aprenguin en castellà com a llengua vehicular a tot Espanya, incorporarem aquesta fórmula en el debat parlamentari de la LOMQE”, va assegurar.

Per la seva banda, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va reiterar ahir que “el Suprem avala la immersió per al conjunt del sistema educatiu” i que la posició del ministre “és política i no jurídica”.

Fins i tot, en declaracions a Catalunya Ràdio, Rigau va manifestar que la llei Wert no s'arribarà a aplicar perquè entraria en vigor en el curs 2015/2016, quan Catalunya pot estar en ple procés sobiranista. “Veient com està la vida política, penso que ara hem de debatre i defensar els nostres principis ja que quan s'apliqui la llei poden haver passat coses”, va concloure.

LES FRASES

Contràriament al que diu la consellera, la sentència no se situa en una línia oposada a la nova llei
José Ignacio Wert
ministre d'educació
La sentència avala la immersió al conjunt del sistema educatiu i la posició del ministre és política i no pas jurídica
Irene Rigau
consellera d'ensenyament

L'escola de Pineda salva P3 per al curs vinent

Acord in extremis entre l'Ajuntament de Pineda i Ensenyament per mantenir P3 a l'escola Poblenou. Fa una setmana la Generalitat va anunciar que suprimia la línia com a pas previ al tancament progressiu del centre, inaugurat fa sis anys de forma provisional en mòduls prefabricats. Ahir es va anunciar que P3 continuarà un any més i que l'escola funcionarà “mantenint l'actual equip directiu” fins al 2017, moment en què s'haurà de trobar un nou espai “adequat” per als alumnes. L'opció defensada per Ensenyament és que l'escola Antoni Doltra, al mateix barri, assumeixi els infants del Poblenou. De construir un nou centre, res de res. D'altra banda, pares, mares i alumnes del centre van fer sentir les seves demandes davant de l'edifici del Parlament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.