Societat

societat

El servei d'atenció de Lloret va atendre prop de 400 dones

N'hi ha 83 que estan en situació de violència psicològica, física o econòmica

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament de Lloret de Mar va atendre l'any passat un total de 373 persones. D'aquestes, fins a 83 es va considerar que estaven en situació de violència, ja sigui física, psicològica o econòmica.

Segons la memòria del SIAD, aquest servei va oferir a les dones atenció psicològica i jurídica. En total, les atencions van ser 763, una xifra que significa que cada dona va ser atesa dues vegades, de mitjana. Més de la meitat de les dones ateses tenien entre 30 i 45 anys, un 53,6% dels casos. El segon grup és el de les dones de 45 a 65 anys (26,3%) i el tercer, el de les de 19 a 29 anys (11,5%). L'any passat es va detectar un augment del nombre de casos de dones separades, bàsicament per fer consultes relacionades amb els impagaments de pensions.

Idoia Saracibar, regidora de Benestar i Família, va ressaltar el canvi de lloc del SIAD, que ara és a la Casa de Cultura: “Hem notat un notable increment de dones que vénen directament; expliquen que amb la nova ubicació, molt més cèntrica, passen més desapercebudes”, va constatar. La regidora de Benestar i Família també va destacar que la meitat de les dones ateses vénen derivades dels Serveis Socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.