Societat

solidaritat

Creix un 30% el nombre d'usuaris del Banc dels Aliments

La demanda de productes alimentaris ha tornat a pujar i ho ha fet per sobre del 20% d'increment dels ajuts

El nombre de persones que demanen ajuda al Banc d'Aliments de les comarques gironines ha tornat a pujar respecte a l'any passat, i dels 31.000 beneficiaris que hi havia a finals de 2012 s'ha passat als 41.000 d'ara. De manera que, a pesar d'haver-se incrementat en un 20% les donacions, aquestes no són suficients per cobrir les necessitats. Així va posar-ho de manifest ahir el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, després d'haver rebut, per part de la Diputació de Girona, una furgoneta amb cambra frigorífica incorporada. Un vehicle que ha tingut un cost de 32.000 euros i que Gómez va explicar que els serà molt útil per repartir les 40 tones d'aliments que distribueixen cada setmana. El president de l'anomenat “banc bo” va expressar el seu agraïment a la solidaritat demostrada per la societat civil gironina, les administracions –d'entre les quals va destacar la llarga col·laboració amb la Diputació de Girona– i els centres comercials, però va fer una crida a les indústries alimentàries de la demarcació. De fet, Gómez va lamentar que aquestes facin aportacions al banc d'aliments de Barcelona en comptes de fer-ho al de Girona. Per la seva part, el president de la Diputació, Joan Giraut, va lloar la tasca que du a terme el banc d'aliments i va felicitar-lo pels seu 25 anys.

LA XIFRA

50
quilos
d'aliments és el que es reparteix per persona i any. Per cobrir les necessitats reals, se'n necessitarien 90.

LA FRASE

En el primer trimestre de l'any hem repartit 500 tones, però necessitem més del que donem
ç
Frederic Gómez
president del banc dels aliments de les comarques de girona

La vessant solidària dels Roca

El president del Banc dels Aliments va aprofitar l'acte d'ahir per fer públiques les seves felicitacions al Celler de Can Roca per haver aconseguit ser reconegut com el millor restaurant del món. I, dels germans Roca, va destacar-ne no únicament la seva excel·lència gastronòmica, sinó també la humanitària i solidària. Va recordar com Joan Roca va apadrinar la campanya de recollida d'aliments que es va fer a l'Espai Gironès. Amb tot, Gómez va plantejar un repte: que la demarcació arribi a ocupar el primer lloc en la recaptació d'aliments en l'àmbit estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.