Societat

Rècord de creuers

El port rep el cap de setmana disset vaixells amb 64.000 creueristes

El ‘Liberty of the seas', el vaixell de creuer més gran del Mediterrani, enceta la temporada

Els turistes gastaran 6,16 milions en tres dies

El Port espera rebre aquest any 2,6 milions de creueristes

El Liberty of the seas, el vaixell de creuer més gran del Mediterrani i segon més gran del món, amb capacitat per a 3.600 passatgers i 1.360 tripulants, va arribar ahir al port de Barcelona, on va coincidir amb set grans vaixells més. En total, un volum de 29.000 passatgers.

Avui està previst que arribin al port tres naus més, amb 8.500 viatgers, i demà sis vaixells amb 26.500 persones. En total aquest cap de setmana coincidiran a la capital catalana disset creuers i 64.000 persones. Serà el cap de setmana amb més activitat de creuers de l'any tot i que, segons el port de Barcelona, l'11 d'agost i el 6 d'octubre seran, amb 23.000 i 24.000 creueristes, dos caps de setmana molt potents i, per tant, molt beneficiosos per a la ciutat, ja que els creueristes deixen molts diners.

Només el que es gastaran aquest cap de setmana es calcula que superarà els 6,16 milions d'euros, segons els càlculs de Turisme Barcelona. “Per Barcelona, i el conjunt de l'economia de la ciutat, són molt importants les arribades de col·lectius tan grans de creueristes, que mantenen els bons índexs d'activitat turística a la ciutat, i aporten, també, bones dosis d'autoestima a la nostra societat. Caps de setmana com l'actual són moments àlgids del nostre calendari turístic, tot i que, afortunadament, la fortalesa de la ciutat com a pol d'atracció consta de molts diferents moments al llarg de l'any, ja siguin de creuers, de turisme de reunions, de grans esdeveniments o de períodes de vacances com l'agost. La ciutat està acostumada a grans proves, com la d'aquest cap de setmana, i està acostumada a superar-les”, va dir ahir Ignasi de Delàs, subdirector general de Turisme de Barcelona. Per la seva banda, el president de Turisme Barcelona, Joan Gaspart, va donar ahir la benvinguda a aquests turistes que, va dir, “estan disposats a gastar en els negocis de la ciutat”.

Per tercer any consecutiu el vaixell Liberty of the seas ha triat Barcelona com a punt de sortida per als seus viatges pel Mediterrani convertint el port català en un dels més importants d'Europa. Fins a l'octubre només el Liberty of the sea, de la companyia Royal Caribbean International, portarà al llarg d'aquest estiu 120.000 persones a la ciutat, que deixaran uns 14 milions d'euros de benefici. Aquest any el port rebrà cinc noves escales de creuer, de les companyies Carnival Sunshine, MSC Preziosa, Carnival Legend, Royal Princess i Compagnies des Illes du Ponant. El Disney Magic també tornarà aquest estiu.

El Port de Barcelona, que l'any passat va perdre creueristes per la situació política al Mediterrani, preveu arribar aquest 2013 als 2,6 milions de creueristes, molt a prop del rècord de 2,65 milions a què es va arribar l'any 2011.

LA XIFRA

3.600
passatgers
i 1.360 tripulants duu el ‘Liberty of the seas', el vaixell que, procedent del Carib, està atracat a Barcelona.

232 milions es van guanyar l'any passat

Els 2,4 milions de viatgers i 289.036 tripulants que van arribar l'any passat en creuers al Port de Barcelona van generar una riquesa de 232 milions d'euros a la capital catalana.

Barcelona activa tota la flota del bus turístic

Quasi tots els creueristes que arriben a Barcelona agafen el bus turístic, la manera més fàcil de conèixer la ciutat en poques hores. Per això l'Ajuntament ha mobilitzat tota la flota: 67 autobusos.

Els creueristes deixen de mitjana 114 euros diaris

Turisme Barcelona estima que cada passatger que inicia o finalitza aquí el seu viatge realitza una despesa mitjana de 114 euros diaris. Els passatgers en trànsit es deixen uns 61 euros de mitjana.

Passeig de Gràcia, parc Güell i Sagrada Família

Per poques hores que els creueristes s'estiguin a la ciutat, tant si fan escala com si comencen o acaben un viatge, intenten visitar la Sagrada Família i el parc Güell i comprar al passeig de Gràcia.

El vaixell de creuer més gran del món vindrà el 2014

El vaixell de creuer Oasis of the seas, el més gran del món, vindrà a Barcelona el 2014. Està previst que faci escala tres dies, el 12, el 18 i el 23 de setembre, i que porti 37.000 passatgers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.