Societat

comerç

Les botigues de Lloret a l'estiu tancaran a les onze

La junta de govern local ha aprovat finalment l'ampliació de l'horari dels comerços en una hora el mesos de juliol i l'agost

Respon a una petició feta per l'associació de comerciants del municipi

La junta de govern local de Lloret de Mar ha aprovat recentment l'ampliació dels horaris comercials els mesos de juliol i agost. A partir d'aquest estiu, i d'acord amb una petició del sector, les botigues podran obrir fins a les onze de la nit. És a dir, podran tancar una hora més tard del que és habitual.

L'associació de comerciants de Lloret de Mar va convocar una assemblea fa unes setmanes i, a diferència del que havien decidit l'any passat, van aprovar demanar aquesta ampliació. “Sempre vaig dir que faríem el que decidís l'associació de comerciants”, va explicar l'alcalde, Romà Codina.

La ciutat té la consideració de municipi turístic i, per tant, no ha de complir la llei d'horaris comercials que queden fixats pel consistori. L'Ajuntament lloretenc va establir el tancament a les deu de la nit després d'un informe policial que així ho recomanava. Va ser com a conseqüència dels conflictes de seguretat que hi havia. Ara, però, la situació és diferent. El govern local (CiU-ERC) va demanar fa uns dies un nou informe policial preguntant per aquesta ampliació en els mesos de juliol i agost. El cap de la Policia Local va concloure: “La mesura de flexibilitzar l'horari de tancament dels establiments comercials de deu a onze, els mesos de juliol i agost, no ha de tenir, d'antuvi, una afectació rellevant sobre l'ordre públic.”

Codina comparteix aquesta opinió: “Ampliar l'horari de 10 a 11 no ha d'influir la seguretat, perquè amb l'aplicació de les ordenances de Civisme i Via Pública i el patrullatge amb les parelles mixtes la situació s'ha normalitzat.”

L'alcalde sí que es va mostrar “preocupat” per les “discrepàncies” que pot tenir aquesta mesura entre els botiguers, tot i que en l'assemblea hi van votar majoritàriament a favor: “Aquest tema té controvèrsia: els beneficis són que poden obrir una hora més i els que hi estan en contra esgrimeixen la dificultat de conciliar la vida familiar i laboral”, va dir. El govern local, com ja havia anunciat, no ha contemplat la possibilitat d'allargar el tancament fins a les onze els mesos de juny i setembre, tal com havia demanat el Moviment Independent de Lloret, a l'oposició. Diuen que han aprovat el que els han demanat els botiguers: “Juliol i agost és suficient, ja que el juny i el setembre són fluixos i, més enllà de les deu, no cal obrir”, va concloure l'alcalde.

LA FRASE

Amb les ordenances de Civisme i de Via Pública la situació s'ha normalitzat;l'ampliació no ha d'influir en la seguretat
Romà Codina
Alcalde de lloret de mar (CiU)

LA XIFRA

1
hora
més podran obrir les botigues de Lloret de Mar els mesos de juliol i agost.

LA DATA

01.07.13
Els comerços
de Lloret de Mar ja podran tancar a les onze de la nit, en lloc de les deu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.