Societat

Demanen que el nombre de fills compti per a les pensions

Les famílies nombroses inicien una campanya perquè se les tingui en compte en la reforma del sistema de pensions

Volen ser compensades per la seva contribució en forma de capital humà

La federació espanyola que agrupa les entitats que defensen els drets de les famílies nombroses (a partir de tres fills) ha començat una campanya perquè s'escolti la seva veu en el debat sobre el canvi del sistema de pensions.

Les famílies afirmen que la seva contribució a la societat en forma de capital humà, que en un futur contribuirà a generar ingressos al sistema de la Seguretat Social, ha de ser tingut en compte a l'hora d'establir el càlcul de la quantia a percebre. La federació demana que aquestes pensions siguin proporcionals i compensin l'aportació feta.

Entre les seves reivindicacions també hi ha que es consideri el temps d'excedència laboral que s'ha dedicat a l'atenció dels fills com a temps cotitzat, amb un màxim de tres anys per cada fill.

La campanya es du a terme al lloc web Change.org sota el lema Més fills, més pensió, i té com a objectiu que es reconegui el paper de les famílies com a “cooperadores solidàries en el bon funcionament de l'economia”. Eva Holgado, presidenta de la federació, ho explica d'aquesta manera: “Aquestes famílies ajuden a mantenir el sistema de pensions a través dels seus fills, com a futurs treballadors que cotitzaran; per això és just que quan arribin a la vellesa l'Estat els garanteixi una cobertura social adequada.”

Holgado també adverteix que les famílies nombroses amb un alt nivell de despesa tenen més difícil complementar la jubilació accedint al sistema privat de les pensions.

LA XIFRA

3
fills
marca el límit de la família nombrosa. També s'hi considera una família amb dos fills si un té una incapacitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.