Societat

La residència de Mifas fa deu anys

El president de l'entitat demana que les retallades no afectin els “serveis mínims” que els discapacitats físics necessiten per viure

Un centenar d'usuaris, familiars, treballadors, veïns i representants de diferents institucions van participar ahir a l'acte de portes obertes que Mifas va convocar per commemorar el 10è aniversari de l'obertura de la residència per a persones amb discapacitat física que gestiona al barri de Sant Narcís de Girona. Un centre que té una capacitat per a 40 persones i que ofereix quatre tipus diferents de serveis: llar residència, residència assistida, places Respir i centre d'atenció especialitzada. Disposa de 34 habitacions individuals i tres de dobles. En aquests deu anys, s'han atès 42 persones, 27 homes i 15 dones. L'edat de l'usuari de la residència se situa entre els 36 i els 55 anys. Després d'una visita per les instal·lacions, el president de Mifas, Pere Tubert, va tenir paraules d'agraïment cap els veïns del barri de Sant Narcís i va assegurar que des del primer dia s'havien sentit molt ben acollits. També en va tenir envers els treballadors. “Donen molt més del que reben a pesar que alguns dels salaris no s'ajusten a la feina que duen a terme”, va destacar. Tubert va aprofitar la presència del delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, per “exigir” que les retallades no afectin serveis com els que ofereix la residència. “No necessitem grans coses, però volem que es mantinguin uns mínims per portar una vida decent”, va exposar. Casadesús va respondre Tubert assegurant que el govern català té un compromís ferm “amb les parets mestres de l'estat del benestar”, però va afegir que perquè això sigui possible “és necessari que els recursos que es generen a Catalunya es gestionin des de Catalunya”. A l'acte també va ser-hi present el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.