Societat

Més de 3.000 estudiants repeteixen avui la prova de matemàtiques de la selectivitat

Un terç dels joves que van realitzar l'examen que contenia un error escullen aquesta opció

La majoria tenen la matèria de matemàtiques en la fase específica

Mes de 3.000 estudiants catalans repetiran aquest divendres a les cinc de la tarda l'examen de matemàtiques de la selectivitat que contenia un error en l'enunciat del primer exercici.

Segons ha informat el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), un total de 3.376 dels 10.380 estudiants que van realitzar la prova el passat juny han demanat tornar-se a examinar. La majoria dels qui han sol·licitat aquesta opció (un 84%) tenien la matèria de matemàtiques en la fase específica, i la resta (un 16%), en la general.

Participar en aquesta segona convocatòria extraordinària implica renunciar a la nota inicial obtinguda i, per tant, no presentar-s'hi comportaria perdre totes les qualificacions aconseguides a la selectivitat.

A les comarques de Barcelona seran 2.713 els estudiants tornaran a fer la prova a les aules de la Universitat de Barcelona (UB), l'Autònoma de Barcelona (UAB), la Politècnica de Catalunya (UPC) i la Pompeu Fabra (UPF).

217 joves més s'examinaran a la Universitat de Girona (UDG); 288 ho faran a les aules alumnes Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, i 158 més s'examinaran a la Universitat de Lleida (UDL).

La comissió coordinadora de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) va donar llum verda el 21 de juny a la proposta del govern de repetir la prova per a esmenar l'error humà en una equació de la prova per garantir la “igualtat” entre els alumnes.

Arran de l'error, el secretari d'Universitats i Investigació de la Generalitat, Antoni Castellà, va comparèixer per a donar explicacions i anunciar les conclusions de l'expedient informatiu obert per l'equivocació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.