Societat

societat

Els focs de Blanes comencen amb homenatge a la senyera

L'empresa canadenca Sirius va encetar el concurs pirotècnic, que va aplegar unes 80.000 persones el primer dia

La pirotècnia Zaragozana continua avui el concurs, que acabarà demà

L'espectacle de la pirotècnia canadenca Sirius va encetar dimecres la primera de les quatre nits que hi haurà aquest any en el 43è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes. Els canadencs van fer un espectacle inspirat en la senyera, “per la sintonia que hi ha entre Catalunya i el Quebec”, d'on prové l'empresa, segons va explicar el seu responsable, Patrick Brault. Segons estimacions de la policia local i Protecció Civil de Blanes, la inauguració del certamen pirotècnic internacional va congregar cap a 80.000 persones.

L'espectacle que va oferir l'empresa canadenca es va allargar aproximadament 22 minuts, i no hi van faltar diferents efectes, com ara els coneguts smileys, la pluja de kamuro, les palmeres i uns focs aquàtics que es van disparar amb efectes elevats. Brault també va recordar que aquesta no era la primera vegada que venien a participar a Blanes i que, aquest cop, venien per guanyar.

El 43è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes va continuar anit amb l'espectacle de la pirotècnia madrilenya Vulcano, que va guanyar el concurs de Blanes l'any 2009.

Avui és el torn de la pirotècnia Zaragozana i dissabte l'empresa Ma Angustias Pérez, que s'estrena en el certamen blanenc, serà la que s'encarregarà de tancar el concurs internacional de focs.

Coincidint amb la primera nit de focs, ahir també es va posar en marxa el pla de seguretat i emergències del concurs de focs, coordinat per Protecció Civil. Durant aquesta primera jornada no es va haver d'atendre cap cas greu per incidents relacionats amb els focs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.