Societat

Blanes

L'edifici de l'hospital Sant Jaume fa cent anys

El 24 de març de 1913 es va inaugurar el nou edifici de l'hospital Sant Jaume de Blanes, que fins llavors estava situat al centre del municipi, a la plaça denominada precisament de l'Antic Hospital. Cent anys més tard la vila ha celebrat aquesta efemèride, així com els 600 anys que es compleixen de la institució, amb un seguit d'actes organitzats per l'Ajuntament de Blanes i la Fundació Privada Hospital Asil Sant Jaume, amb la col·laboració de l'arxiu municipal, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l'institut de religioses de Sant Josep de Girona, i la Comissió de la Recreació Històrica. Antigament els hospitals només atenien persones que no tenien prous recursos, així com gent gran, fent la funció d'asil sense ser-ho. Els ajuntaments administraven l'hospital amb l'església i se'n feien càrrec econòmicament. Aquest i altres detalls de la història de la institució es poden descobrir a través de l'exposició que s'ha inaugurat i que forma part dels actes commemoratius.

La mostra, que està emplaçada a l'entrada de l'hospital asil Sant Jaume, explica a través de vuit plafons aquesta evolució històrica, centrada majoritàriament en el segle XX. A més de l'exposició, s'ha fet un catàleg en què es recull la investigació feta per l'arxiu municipal de Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.