Societat

Faciliten feina a 315 persones en risc d'exclusió social

El programa Incorpora, de l'Obra Social La Caixa, té una tendència a l'alça el primer semestre del 2013, tot i la crisi

El programa d'integració laboral Incorpora, de l'Obra Social La Caixa, ha facilitat 315 llocs de treball a persones en risc d'exclusió social a la demarcació de Girona durant els primers sis mesos de l'any. Això ha estat possible gràcies a la implicació de 131 empreses gironines i a la col·laboració de dotze entitats socials, coordinades per la Fundació Plataforma Educativa.

L'entitat financera destaca que, malgrat la crisi, hi ha una tendència a l'alça –en mig any s'ha facilitat feina a 315 persones; en tot l'any passat, van ser 412–, cosa que “posa de manifest que el programa ofereix a les empreses una via per contribuir a millorar el seu entorn més immediat”.

Incorpora, en marxa des del 2006, està dirigit de manera prioritària a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, exreclusos, immigrants, joves en risc d'exclusió i víctimes de la violència de gènere, entre altres col·lectius. El seu objectiu principal és “construir ponts” entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per crear “un clima d'entesa” entre aquests dos agents que ajudi a crear oportunitats per als més desfavorits. En aquest sentit, una figura clau són els tècnics d'inserció, que són els qui fan d'enllaç, i que en el cas de Girona són 23.

En el conjunt de l'Estat espanyol, el programa Incorpora ha facilitat 7.286 llocs de treball el primer semestre del 2013, gràcies a la implicació de 3.265 empreses i a la col·laboració de més de tres-centes entitats.

LA XIFRA

131
empreses i dotze entitats gironines s'han implicat en aquest projecte de responsabilitat social corporativa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.