Societat

Una eina virtual per aprendre català

S'iniciarà a l'octubre a Palafrugell amb 45 alumnes

Es prioritzarà l'aprenentatge oral a través del vocabulari

El 6 de setembre passat es va presentar el mòdul oral Viure i treballar en el país d'acollida, una eina virtual que pretén facilitar l'aprenentatge del català als nouvinguts. Les entitats Acefir, Unescogi i Càritas s'han unit per tirar endavant aquesta eina que s'utilitzarà als Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC), que Càritas du a terme a divuit poblacions.

“Amb l'experiència en l'elaboració de material d'alfabetització per a adults, per part d'Acefir, i els anys de funcionament dels serveis dels TALC de Càritas –comenta Martí Batllori, secretari general de Càritas Diocesana de Girona,– hem vist que a les persones que han arribat al nostre país, faci molt o poc temps, i no coneixen la nostra llengua, o fins i tot són analfabetes en la seva pròpia llengua, els és més propici iniciar l'aprenentatge del català de forma oral, és a dir, aprenent el vocabulari per poder-se expressar correctament.” Martí Batllori destaca la importància del treball en xarxa que les entitats fan per al foment de la llengua catalana, reforçant l'acolliment i la cohesió social amb noves i innovadores idees. “Aquesta innovació com a element clau –assenyala– és fruit de pensar d'una manera diferent davant la disminució de recursos utilitzant les noves tecnologies.”

Un total de 45 alumnes seran els primers a provar aquesta nova eina en el mòdul oral, que es començarà a Palafrugell al mes d'octubre. La idea és que, després d'aquesta primera prova pilot, la nova metodologia s'estengui als tallers que Càritas durà a terme arreu de la demarcació. El curs passat, aquests tallers van arribar a atendre un miler de persones a través de la tasca de 140 voluntaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.