Societat

Bauzá s'enroca en el pla del trilingüisme tot i la vaga

El govern balear xifra en un 21% el seguiment de l'aturada indefinida en el segon dia, mentre que els convocants l'eleven al 80%

Més de 2.500 persones protesten contra l'executiu a Palma

El conflicte pel decret de tractament integrat de llengües (TIL), que posa fi a la immersió lingüística en català a les Illes, es va traslladar ahir al Parlament balear. A dins, on el Partit Popular es va mostrar inflexible en la seva decisió d'aplicar el trilingüisme, i a fora, on més de 2.500 persones es van manifestar, per segon dia consecutiu, contra la política educativa del president José Ramón Bauzá.

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, va reiterar que l'executiu aplicarà el TIL, malgrat l'“error de forma” que va fer que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) en decretés la suspensió cautelar, i va assegurar que el govern vetllarà perquè els alumnes acudeixin a classe amb “normalitat”, tot i la vaga indefinida, el seguiment de la qual va xifrar en un 21%. L'oposició va acusar el govern d'haver “manipulat” les xifres de l'aturada, que els sindicats eleven fins a més del 80% de seguiment. A l'exterior de la cambra legislativa, més de 2.500 persones, moltes amb samarretes verdes, van exterioritzar el malestar amb un govern que pren decisions “sense consultar la gent que se suposa que entén d'educació”.

Els vaguistes, de moment, aguanten l'envestida gràcies al suport de la comunitat educativa, famílies incloses, i a la “caixa de resistència” que tenen per mantenir la vaga.

La polèmica va arribar al Congrés dels Diputats on Alfred Bosch (ERC) va començar la seva intervenció en anglès per fer veure la contradicció del PP balear. La presidència del Congrés li va retirar la paraula i va ser expulsat per emprar una llengua no oficial.

Š

La meva dimissió la demanarà el president del govern balear o la decidiran les urnes
Joana Maria Camps
consellera d'educació
Bauzá ha desaprofitat una ocasió d'or per rectificar i aturar el TIL
Pilar Costa
diputada del PSIB
No defensarem el català que es parla a Catalunya, sinó el que hem après dels nostres padrins
José Ramón Bauzá
president de les illes balears
Aquest és l'inici de curs més caòtic de la història d'aquest país
Nel Martí
més per mallorca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.