Societat

infància

168 milions de menors, obligats a treballar per poder sobreviure

Les preocupants xifres sobre treball infantil s 'han reduït d'un terç entre els anys 2000 i 2012, però, malgrat tot, encara hi ha 168 milions de menors al món que es veuen obligats a treballar per poder sobreviure. Això vol dir que 11 de cada 100 infants treballen, segons el balanç que ahir va fer públic a Ginebra l'Organització Internacional del Treball (OIT). La meitat tenen feines perilloses.

“S'avança en la direcció correcta, però tot sembla indicar que serà difícil complir el compromís de la comunitat internacional d'eliminar del tot el treball infantil perillós abans de l'any 2016”, va indicar el director del programa internacional per l'eliminació del treball infantil, Constance Thomas.

La regió Àsia-Pacífic és la que concentra el nombre de treballadors menors més gran (78 milions), seguida de l'Àfrica subsahariana (59 milions). Pel que fa a sectors, a l'agricultura és on n'hi ha més, uns 98 milions, el 59% dels menors forçats a treballar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.